Bononia Estate Winery & Resort, locul ideal de relaxare

Bononia Estate Winery & Resort este un complex turistic de tip boutique pe malul Dunării, lângă Vidin, la o oră de mers cu mașina din Craiova, care se adaugă la crama și podgoriile Bononia Estate. Clădirea principală se întinde pe trei secole, 19, 20 și 21, iar oaspeții vor avea ocazia să exploreze tot ceea ce am reușit să conservăm și să restaurăm.

Bononia Estate Winery & Resort are 22 de camere de hotel, fiecare cu un caracter propriu și dotate cu materiale, complimente și servicii de cea mai înaltă clasă. Și ce terasă cu vedere oferă unele dintre ele…

 

La sfârșitul secolului al XIX-lea, pe locul moșiei Bononia a fost înființată una dintre primele fabrici de bere din țară, dar în anii de tranziție a căzut în uitare. În 2013, într-o Bulgarie acum modernă, întreprinderea a început să renască ca o cramă cu tehnologie modernă, de către o familie care își iubește țara și este hotărâtă să facă afaceri acolo. Oameni îndrăgostiți de aviație și animați de convingerea că trebuie să îți lași spiritul să zboare pentru a-ți îndeplini visele.

Compania tânără și în plină dezvoltare poartă numele unei cetăți romane antice situate de-a lungul Dunării, Bononia (Vidin, în prezent). De-a lungul secolelor, Bononia a apărat cu curaj provincia Mysia Superioară la început, iar ulterior, modernizată și transformată în fortăreața Baba Vida, a păzit cu mândrie granița de nord-vest a uneia dintre cele mai vechi țări din Europa care nu și-a schimbat numele, Bulgaria, până în prezent. Statul balcanic este renumit în regiune atât pentru cel mai lung lanț muntos, care a dat numele peninsulei, Balcanii, cât și ca unul dintre locurile în care a apărut pentru prima dată producția de vin pe continent.

Ce este un hotel fără partenerul său în viață – restaurantul? Restaurantul Bononia Estate este modern și confortabil, cu două terase cu vedere la grădină și la râu. Capacitatea totală este de 130 de locuri – 70 în interior și 60 în exterior.

Poți să te descurci fără un SPA? Sigur că da, dar noi avem o piscină în aer liber și o zonă interioară cu o saună clasică, o baie de aburi și o saună cu plante, iar echipamentul este foarte modern și profesional și provine din Estonia. Să nu uităm de scaunele cu infraroșu și, bineînțeles, de masaje.

Nu am uitat de copii! Pe lângă spațiile de joacă interioare și exterioare, am pus la dispoziție și produse cosmetice pentru copii, cu accesorii suplimentare pentru copii și comoditate pentru mamă și tată. La zona de joacă din interior vor găsi jucării cusute manual, în plus, pentru liniștea părinților, vor exista camere de supraveghere din camerele de hotel.

Bononia Estate Winery & Resort dispune, de asemenea, de o sală de conferințe unică, cu o capacitate de 100 de locuri, cu o terasă imensă și o priveliște magnifică asupra Dunării și de o sală specială cu vase de vin din aur… Perfectă pentru diferite tipuri de evenimente care cu siguranță vor fi ținute minte în timp. Pe teritoriul nostru aveți posibilitatea de a alege din mai multe săli diferite din punct de vedere al interiorului și al volumului pentru evenimente precum nunți, team building-uri, întâlniri, prezentări, etc. – Conferința Dunărea, Restaurantul Bononia, Sala VIP Ister, Sala Gomotartsi.

CRAMĂ

În 2013, au fost plantați primii 400 de acri de viță de vie tânără, iar până în prezent podgoriile acoperă peste 1.300 de acri. Dorința proprietarilor este de a aduce plantațiile la o suprafață de 1.500 de acri, formată sub tăierea Dr. Guillot, în care să crească soiuri atât de diverse precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Traminer, Viognier, Riesling, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Pinot Gris, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah și Gamza bulgărească tradițională din regiune. Viile tinere sunt selectate cu precizie din Italia și Franța, în funcție de cererea consumatorilor internaționali.

În 2016, Bononia Estate a introdus primele sale vinuri – ISTAR, Ooh La La, Gomotartzi și Bononia Estate Reserve.

2022

În 2022, ca o completare a vinăriei, a fost deschisă o parte de hotel de tip boutique, care include 22 de camere de hotel, un restaurant, o zonă de spa, diverse săli de degustare, o sală de conferințe și evenimente, o piscină în aer liber și multe altele. Pe lângă un ciclu de producție complet închis, care va garanta un control de calitate de 100%, Bononia Estate Winery & Resort va contribui la turismul viticol bulgăresc și își propune să devină o destinație preferată pentru vinuri.

Crama de vinărie Bononia Estate,
Satul Koshava 3771,
Bulgaria

https://bononiaresort.com/ro/despre-complex/

+359 882 362 623

hotel@bononiaestate.com

 

 

 


Categories:

Tags:


Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *