Dr. Stomatolog Frida Cotelin Nurka, albaneza care a ales Craiova în detrimentul Clujului și Timișoarei

Înainte de toate, de ce Craiova?

Pentru că mi-a sunat bine. Țin minte că eram la interviu și am fost întrebată ce oraș aleg și aveam de ales între Timișoara, București, Cluj, Craiova și eu am ales Craiova. M-a întrebat domnul de la interviu de câteva ori de ce Craiova și singurul meu răspuns a fost: pentru că îmi place cum sună.

Și ai ajuns în Craiova. Cum a fost acomodarea?

Am întâlnit foarte mulți albanezi care locuiau aici și erau la facultate și datorită acestui lucru, acomodarea a fost una foarte plăcută. Aveam cu cine să ies, cu cine să vorbesc, plus că eu imi fac repede prieteni. Iar despre oraș, deși auzeam multe lucruri urâte, am descoperit un oraș frumos, cu oameni primitori. Iar orașul ese unul mare față de orașul din care vine eu. Am ales bine, drept dovadă că am ales să rămân aici.

Ai fost susținută de familie să alegi Craiova sau a fost doar dorința ta?

A fost dorința mea. La început, ai mei erau sceptici, pentru că își vedeau fata întrr-o altă țară și le era frică de ce puteam să pățesc. Doar că eu am ales să merg înainte și mi-am susținut punctul de vedere. Bunicul meu m-a susținut. Întotdeauna mi-a zis să fac ceea ce consider eu că este bine pentru mine, iar eu asta am făcut.

Provii din familie de medici?

Nu. Ai mei sunt artiști cunoscuți în Albania. Dar pentru mine și-au dorit altceva. Și fiind și mai conservatori, întotdeauna îmi ziceau că viața de artist cu viața de familie nu fac casă bună. Știți cum este, stai mereu plecat de acasă, nopți pierdute, etc. Așa că, într-un final, după ce m-am gândit mai bine, am ales stomatologia, în ciuda faptului că atunci când eram mică, nu suportam să miros sânge. Dar, odată cu trecerea anilor, a trebuit să mă obișnuiesc.

Și acum profesezi în Craiova

Da, într-adevăr, deja profesez, dar încă îmi place să mă documentez, să citesc despre această meserie și nu îmi este teamă să cer sfaturi atunci când cred eu că este nevoie. Pot zice că este o meserie foarte frumoasă, pe care o fac cu drag. Este și mult de muncă, dar, la final, și satisfacția este mai mare.

Unde te vezi peste cinci ani?

Peste cinci ani vreau să am propriul meu cabinet, așa cum cred că își doresc majoritatea medicilor. Este mai greu, dar eu cred că o să reușesc să fac asta.

Un sfat pentru cei care aleg să vină în Craiova?

Acum, nu știu dacă eu sunt în măsură să dau sfaturi, dar pot să le zic că o să găsească un oraș frumos, oameni educați, binevoitori iar facultatea este una foarte bună, cu profesori bine pregătiți.


Categories:

Tags: