Drujbele craiovenilor de la Ruris sculptează lemnele Pensiunii Cerna – Vaideeni

Mare concurs de sculptură în lemn cu drujba la Vaideeni – Vâlcea. Drujbari din toată țara și-au dat rendez vous la Pensiunea Cerna, ca să transforme trunchiurile de copaci din Vâlcea în opera de artă. Concursul este sponsorizat de firma Ruris din Craiova, care este un partener vechi al festivalului.

“Am dat start „Concursului de Sculptură cu drujba în lemn,” unde artiști talentați transformă butuci de lemn în opere de artă uimitoare.

Așadar, pregătiți drujbele, uneltele și simțul aventurii pentru o săptămână plină de voie bună și distracție! Ne vedem aici!”, anunță pe pagina de facebook firma Ruris.

”Cu puțină întârziere pentru că foarte mulți dintre concurenți au fost peste vară anngrenați în mai multe proiecte, iată că avem parte din nou de acest deja ajuns tradițional festival care completează oferta turistică a Vaideeniului. Festivalul carverilor care ne va oferi câteva zile minunate aici. De artă, de distracție, de socializare, de frumos. Putem spune că abia acum închidem la Vaideeni, sezonul turistic de vară și îl deschidem pe cel de iarnă”, spune primarul Daniel Băluță.

Evenimentul se desfășoară în perioada 09 – 15 octombrie 2023.

Tema festivalului: „Reintoarcerea”

– Opere ce se vor realiza pentru Comuna Vaideeni: Alexandru Ioan Cuza si Constantin Brancoveanu
– Opera ce se va realiza pentru satul Cerna: Femeie carand apa de la fantana satului.
– Operele ce vor ramane la locul de desfasurare al festivalului:
„Natura si arborele vietii”
„Relaxare”

Sculptori participanti:
1. Ciprian Surulescu
2. Ilie Costea
3. Doru Sztan
4. George Bostanica
5. Edi Schneider
6. Ionut Hodor
7. Nicolae Baicu

Evenimentul se află la cea de-a șaptea ediție.

 


Categories:

Tags: