Detaliile tehnice ale celor 372 de apartamente pe care Primăria Craiova le face pe Caracal

 

Primăria Craiova a trecut prin Consiliul Local indicatorii DALI pentru cartierul de pe Caracal. Se vor construi 372 de apartamente cu 1, 2 și 3 camere, iar zona de spații verzi va fi de 30%.

“Următorul pas este reprezentat de înaintarea documentațiilor către Agenția Națională de Locuințe, iar după adoptarea Hotărârii de Guvern de trecere a terenului în proprietatea municipiului Craiova, urmează a fi semnat contractul cu ANL și predarea amplasamentului pentru construcția locuințelor.

Proiectul de Hotărâre de Guvern se află în procedură de avizare la nivelul Guvernului, urmând a fi obținut și ultimul aviz din partea Ministerului de Justiție, iar apoi să fie adoptat în ședință de Guvern”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Fiecare apartament are propria bucătărie și depozitare dotate corespunzător. Apa potabila și gazele naturale vor fi asigurate din rețeaua orășenească. Pentru asigurarea calității spatiilor de locuit, dormitoarele vor vor avea suprafață utila de minim 12.00 mp, bucătăriile vor avea suprafață minima de 5.00 mp și camerele de zi vor avea dimensiunea minima de 18.00 mp, conform prevederilor legii 114/1996. Înălțimea utila a camerelor vă fi de minim 2.60 m, asigurând volumul necesar de aer. Încăperile vor avea asigurate echipamentele necesare în funcție de destinația fiecăreia: dotări sanitare, dotări cu echipamente electrice, dotare cu echipamente specifice în bucătăriei.

Cladirile existente sunt alipite intre ele trei cate trei, dupa modelul planului de situatie anexat (un bloc tip I central si cate un bloc tip L pe laterale), creand o curte interioara in cadrul careia sunt amenajate locuri de parcare.

Ansamblul este asezat cu latura lunga pe directia Vest-Est si va cuprinde 2 372 apartamente de 1, 2, si 3 camere. Fiecare apartament are propria bucatarie si depozitare dotate corespunzator. Fiecarui tronson ii este atribuit un etaj tehnic, partial retras fata de la fatada.

Accesul carosabil in incinta se va face pe latura nordica, de pe starda Caracal, prin circulatii auto care vor deservi locurile de parcare de la nivelul terenului. Accesul pietonal se va face tot din strada Caracal.

Vor fi amenajate alei auto cu pavaje carosabile, alei pietonale pavate, spatii verzi si zone de agrement sau odihna in aer liber. Parcarea va asigura 506 locuri de parcare, toate amenajate la nivelul terenului. Spatiile verzi amenajate vor cuprinde atat vegetatie joasa, cat si medie si inalta.

Numar apartamente: 372

Numar persoane – apartamente: 764

Numar total persoane: 764

INDICATORI URBANISTICI:

  • Regim de inaltime : P+6E+E.Th.

NUMAR LOCURI DE PARCARE:

Numar apartamente – 372 din care: necesar : 1,3 x nr.apart.<60mp + 1,7 x nr.apart.>60mp utili

Total numar locuri de parcare necesar= 506

Total numar locuri de parcare asigurat=506

Distributia locurilor de parcare: o 486 locuri de parcare simple o

20 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilitati

Suprafata spatii verzi = 30%

Spatii tehnice

Fiecare tronson prezinta o centrala termica proprie, aflata la etajul tehnic, si camerele ECS și FDCP la parter. La nivelul terenului se vor amenaja o statie de pompare cu rezervor de apa ingropat, o statie de pompare cu rezervor hidrofor si un bazin de retentie.

SUPRASTRUCTURA

Suprastructura cladirilor propuse este realizata dintr-un sistem structural mixt de cadre si pereti portanti de beton armat.

Planseele sunt din beton armat monolit cu grosime de 12cm.

Zidaria de umplutura din ochiurile de cadru este din zidarie neportanta BCA.

Inchiderile exterioare se vor realiza din zidarie tip BCA.

Pentru anvelopanta se va alege termosistem din polistiren expandat, cu stratul finit din tencuiala de culoare alb, gri inchis si bej.

Peretii despartitori dintre apartamente vor fi realizati din zidarie tip Porotherm/BCA cu grosime de 25 cm, avand rezistenta la foc EI 60’ si asigurand o protectie acustica mai mare de 51 db.

Peretii de compartimentare din interioarele apartamentelor vor fi realizati din gips carton cu grosime de 10cm/12.5cm, cu structura metalica CW50/CW75 cu dubla placare pe ambele fete. In bai si catre blaturile de bucatatie placarile se vor realiza din gips-carton rezistent la umezeala.

PARDOSELI

Acces imobil : gresie antiderapanta de exterior

Spatii tehnice : gresie antiderapanta de interior

Coridoare, casa scarii : pardoseala epoxidica tratata antiderapant

Camere apartamente : parchet laminat

Bucatarii apartamente : gresie de interior

Bai apartamente : gresie antiderapanta de interior

TAMPLARIA INTERIOARA

Usi metalice pline – intrare apartamente, spatii tehnice fara risc de incendiu.

Usi celulare pline – interiorul apartamentelor sau spatii fara risc de incendiu.

Cladirea va fi prevazuta cu sistem de incalzire centralizat cu agent termic apa calda, parametri de functionare 80/60°C, preparat intr-o centrala termica amplasata intr-un spatiu dedicat, la nivelul terasei intr-o camera special destinata. Centrala termica va fi compusa din 2 cazane de pardoseala cu capacitatea unitara de 225 kW la parametrii de functionare 80/60°C pentru bloc tip I; respectiv 3 cazane de pardoseala cu capacitatea unitara de 225 kW la parametrii de functionare 80/60°C pentru bloc tip L. Echipamente componente: cazane, vas de acumulare, schimbator de caldura, vase de expansiune, pompe – sunt montate la nivelul terasei, intr-o camera special destinata acestora. 9 Distributia agentului termic de la centrala termica se va face printr-o coloana din otel montata in nisa dedicata. Distribuitorul care va fi amplasat in spatiul comun va distribui agentul termic la fiecare apartament si va fi prevazut cu contorizare, robineti de golire, aerisire si robineti sectorizare contor.

INSTALATII DE CLIMATIZARE

Se vor prevedea pentru fiecare camera de locuit (dormitor, living) unitati interioare, aparate de climatizare (tip multi-split) montate pe perete. Unitatile exterioare aferente se vor monta intr-un loc special tehnic amenajat in vederea mentenantei. Pentru fiecare apartament in parte se va face contorizarea energiei electrice consumate.

 

Foto: craiovaforum.ro


Categories:

Tags: