Lucrările la firul II Isvarna merg brici

Se lucrează la foc continuu ca, în cel mai scurt timp, craiovenii să renunțe la apa din magazine pentrunapa de la robinet,. Cea mai pură apă de izvor din zona Olteniei va fi pentru toti locuitorii orașului care l-a dat ca ban și apoi ca domnitor pe Mihai Viteazul

“Lucrările pentru Firul II Isvarna – Craiova, cel mai de anvergură proiect al mandatului meu, avansează pe toate tronsoanele aflate în lucru.

– Contractul de lucrări DJ-CL-18 „Extindere conductă aducțiune Isvarna – Craiova, fir II, Tronson II”, a fost ultimul care s-a semnat, din cele șase contracte în care a fost împărțit Firul II Isvarna – Craiova.

– Antreprenorul, respectiv Asocierea Euskadi S. R. L. – Antrepriza Montaj Instalatii S. A. – Hydrostroy AD., lucrează în acest moment pe mai multe fronturi, fiind în plină desfășurare lucrările de montare a conductei (pafsin DN 1200 mm), în localitățile Bâlteni, Rovinari și Telești, din județul Gorj.

– Până la această dată s-au montat 14.206 metri liniari de conductă, din totalul de 28.590 metri (28, 5 kilometri), cât prevede acest contract.

De anul viitor, toți craiovenii vor bea doar apă de izvor de munte de la robinet”, a postat pe pagina de facebook Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

La finalul lucrărilor va fi asigurată apă potabilă de cea mai bună calitate în toată Craiova, în alte cinci localități din Dolj (Brădeşti, Coţofenii din Faţă, Almăj, Işalniţa, Şimnicu de Sus), dar și în localitățile Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana, Țânțăreni şi Bâlteni, din județul Gorj. Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în valoare totală de 445.831.222 de euro.

 


Categories:

Tags: