Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Piesa de succes: “Pune Maică pace-n lume”, o rugăciune comună pentru a salva lumea, a Zorinei Bălan și Părinților slujitori Florin Fișcuci și Ovidiu-Ciprian Marțiș
0 Publicat la 20 august 2021, ora 12:20, 4123 / 3684 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.8/10 din 392 voturi
   

Pune Maică pace-n lume” este piesa care a cucerit multă lume încă de la premieră.

Cei trei protagoniști cu har de la Dumnezeu, cu voci de excepție s-au reunit și au pus la cale un proiect de succes, care a reușit să ajungă la inimile românilor în scurt timp. Îndrăgita interpretă de muzică populară, Zorina Bălan, împreună cu cei doi slujitori ai Altarului, Preotul Ovidiu-Ciprian Marțiș și Diaconul Florin Fișcuci au creat în câteva zile, o piesă de succes, care a urcat în doar trei zile la aproape 30.000 de vizualizări pe canalele de Youtube.

Melodia transmite de la voce până la versurile piesei, emoții puternice, mesajul fiind unul singur, după toate necazurile care se abat asupra omenirii: O rugă către Maica Domnului pentru pace în întreaga lume.

Diaconul Florin Fișcuci: Am creat o poveste cu folos duhovnicesc asupra oamenilor

Ideea compunerii piesei aparține celor doi slujitori, unul din Oltenia, Diaconul Florin Fișcuci și unul din Ardeal, Preotul Ovidiu-Ciprian Marțiș. Totul a luat naștere doar în trei zile. “Mergând spre Mănăstirea Someșul Cald, ne-am gândit să așternem pe hârtie versurile pentru această piesă. Ne-au venit ideile și am compus versurile efectiv în mașină pe drum. Așa am simțit și am făcut o poveste, care a venit spontan și a avut un impact deosebit asupra oamenilor. Ne bucurăm că piesa aduce bucurie oamenilor și ne dăm seama după reacțiile acestora, iar acest lucru ne încurajează la noi proiecte pe viitor. Când privim icoana Maicii Domnului, privim omul, care dintre toți oamenii pământului a răspuns, răspunde și va răspunde cel mai frumos iubirii lui Hristos”, ne-a povestit Diaconul Florin Fișcuci, Slujitor al Catedralei Mitropolitane „Sf. Mare Mc. Dimitrie”, din Craiova.

Zorina Bălan: Am simțit că este o compatibilitate între vocile noastre

Cunoscuta interpretă de muzică populară, Zorina Bălan, ne-a povestit cum la hramul Sfântului Ioan Hozevitul, românul de la Neamț, Parohia părintelui Ovidiu-Ciprian Marțiș a cântat împreună cu cei doi preoți și a simțit cum cântarea lor a fost primită nu doar de credincioșii prezenți la hram și de însuși Dumnezeu împreună cu Maica Domnului și toți sfinții. “Am simțit că este o compatibilitate între vocile noastre și am știut că va ieși ceva minunat. Mi-am dorit întotdeauna să-i cânt lui Dumnezeu, dar nu am avut curajul. Când eram mică nu aveam biserică în sat și mă rugam la pomi, la cer, să  cânt într-o biserică, să-i cânt lui Dumnezeu. Iar într-o zi, când am ajuns la Catedrala Mitropolitană „Sf. Mare Mc. Dimitrie din Craiova, i-am cântat pentru prima dată lui Dumnezeu la strană. De acolo s-a declanșat convingerea că și eu pot să-i cânt lui Dumnezeu. Am mai colaborat cu preoți, am avut concerte în biserică, dar nu la nivelul acesta. Acest proiect este un real succes și s-a realizat în doar trei zile. Într-o zi s-au făcut versurile, în alta am înregistrat și în următoarea am filmat clipul. Cu ajutorul Sfintei Treimi, al Maicii Domnului dulce și Sfântului Ioan Hozevitul avem certitudinea că acest început este deplin binecuvântat, iar noi împreună lansăm promisiunea că vom readuce în atenția oamenilor alte bucurii muzicale” , a spus Zorina Bălan.

Preotul Ovidiu-Ciprian Marțiș: Este un strigăt de disperare pentru oamenii ce și-au pierdut orice nădejde

“Pentru că în lumea asta s-au abătut atâtea necazuri, ne-am gândit să transmitem prin această piesă un mesaj de pace pentru omenire. Și cum pacea aduce multe beneficii sănătății sufletești și trupești, iar ea se află în casa lui Dumnezeu, am făcut o rugă către El și Maica Domnului. O rugăciune comună pentru a salva această lume. Este un strigăt de disperare pentru că oamenii și-au pierdut orice nădejde, iar creștinii din întreaga lume vor să aducă pacea în lume”, ne-a mărturisit unul dintre interpreții piesei, Preotul Ovidiu-Ciprian Marțiș.

În urmatorea perioadă se va lucra la un alt proiect, tot în aceeași formație. Piesa se va numi: “Numai cei cu gând curat” și este o surpriză frumoasă pentru cei care apreciază acest gen de muzică.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro