Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Submeniu
Cum a vrut Solomon să privatizeze Salubritatea și RAADPFL-UL
0 Publicat la 8 decembrie 2018, ora 11:55, 745 / 642 afişări Francesca Minovici
Nota medie 6.1/10 din 283 voturi
   
A fost odată primarul Solomon. Și el, Solomon, a avut planuri “mărețe” pentru municipiul Craiova. O primă idee “minunată” a fost privatizarea regiilor. Iar prima pe listă a fost Salubritatea. Exact acea regie care, acum, îl bântuie pe Solomon și îi tulbura sărbătorile sfârșitului de an.

Pe data de 16 decembrie 2004, la doar câteva luni după ce își luase în primire fotoliul de primar, Aurică se pregătea de privatizarea Salubrității și a RAADPFL-ului.

 

Conform primarului, prima pe lista este Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL). Sectoarele propuse pentru „externalizare“ sunt Zonele Verzi și Serviciul Public de Salubritate (SPS), CARE vor fi scoase la vânzare in 2005.”, scria GDS-ul, care venea în completare cu declarația năucitoare a lui Solomon: “Suntem singurul oraș din țară care nu a externalizat acest serviciu“.

Pentru a ne aminti, punem și link-ul:

http://www.gds.ro/Actualitate/2004-12-16/Solomon+da+%E2%80%9Eunda+verde%E2%80%9C+privatizarii+regiilor+Primariei+Craiova/, iar în facsimil găsiți și captura articolului. Tot ceea ce trebuie făcut este doar să deschideți fotogaleria.

 

Dar ce credeți? Aurică s-a oprit aici? Nicidecum! Doi ani mai târziu revenea asupra problemei Salubrității. Pentru aducere aminte, avem o declarație a sa de pe data de 27 mai 2006, în Gazeta de Sud.

Titlul articolului este mai mult decât grăitor: “Solomon vrea salubrizare privată”.

 

„Am avut o discuție azi (vineri – n.r.) cu cei doi viceprimari și le-am sugerat să externalizeze serviciul de salubrizare. Soluția pentru ca acest oraș să arate bine în continuare este transformarea serviciului de salubrizare în societate comercială”, declara, ca un mare vizionar, Solomon, la vremea respectivă.

Știrea se găsește aici: http://www.gds.ro/Actualitate/2006-05-27/Solomon+vrea+salubrizare+privata/

 

Despre incompetenţa lui Solomon vorbea şi un fost subordonat al lui, care, în 2011, îl acuza pe Solomon că a semnat un contract care putea lăsa Craiova fără gunoi.

“Se pare că de la 1 martie oraşul nostru o să rămână nemăturat. E o situaţie specială, o situaţie cu care nu ne întâlnim în fiecare zi şi, ca de obicei, unii se precipită să arunce vina într-o direcţie sau în alta, când, din punctul meu de vedere, există un singur cuvânt cu care aş putea să-l calific pe domnul primar: incompetent”, declara Sirop într-o conferinţă de presă la începutul anului 2012.

 

Între timp, din 2012 până în prezent, la Salubritate s-au făcut investiţii majore. Deşi a lăsat parcul auto într-o stare deplorabilă, în 2012, acum, gunoiul lui Solomon este ridicat acum de la tomberoane cu maşini nou-nouţe, cumpărate de o Salubritate care se află de şase ani pe profit, nu în pierdere aşa cum o lăsase el şi care îşi permite să cumpere maşini noi şi să ridice gradul de colectare din oraş. Au fost cumpărate autogunoiere FORD noi, autobasculante Iveci și automăturători, toate luate noi. 

 

Astfel, în Craiova managementul administrativ a făcut ca Salubritatea să devină una profitabilă, cu sute de locuri de muncă și mii de familii salvate de la un dezastru financiar.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro