Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Evenimente Fericirea controlorilor de trafic aerian
Un nou turn de control pentru Aeroportul Craiova
0 Publicat la 10 octombrie 2014, ora 13:32, 5179 / 328 afişări Cătălin Praja
Nota medie 5.3/10 din 110 voturi
   
Aeroportul din Craiova are un nou turn de control, la cele mai ridicate exigenţe. Inaugurarea s-a făcut azi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa şi Directorului Romatsa, Ion Aurel Stanciu.

Un echipament inteligent de transmitere a planurilor de zbor, a mesajelor care sunt necesare ca informare a echipajelor aflate în zbor sau înainte de plecare, un nou echipament care dirijează organul de mişcare din Craiova şi cele regionale şi multe mecanisme de control al traficului aerian au darul de a îmbunătăţi şi a oferi siguranţă pasagerilor din noul turn de control din Craiova. Din echiparea turnului nu putea lipsi echipamentul care vizualizează poziţia aeronavelor aflate în zbor cât şi echipamente care atenţionează controlorii de trafic despre starea vremii. Cu toate acestea, una din cele mai importante componente a turnului de control este echipamentul de căutare şi salvare, echipament dedicat situaţiilor de urgenţă în care o aeronavă se poate afla. Prin acest echipament se poate face o conexiune imediată între organele de trafic aerian şi postul de intervenţie în situaţii de urgenţă. “Este unul din cele mai bune lucruri care ni s-au întâmplat în ultimii ani. Practic, o dezvoltare a acestui aeroport care a pornit aproape de la zero”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Lucrările la aeroport sunt departe de a se încheia. Consiliul Judeţean Dolj are în vedere să investească în perioada următoare peste 25 de milioane de euro. Mai concret este vorba de reabilitarea pistei şi platformei de rulaj şi realizarea a opt parcări de aeronave. “Avem de gând să continuăm modernizarea şi în viitorul apropiat şi vă spun că am analizat împreună cu echipa mea şi trebuie să schimbăm anumite utilaje şi echipamente, şi mă refer aici la echipamente de specialitate pentru siguranţa navigaţiei aeriene şi ILSU, aparatura de aducere la aterizare în condiţii meteo grele să le upgradăm în aşa fel încât să le creştem categoria”, a declarat Ion Aurel Stanciu, directorul Romatsa. 

 

Echpamentele cu care a fost dotat turnul de control au o valoare de 214.000 de euro, durata execuţiei fiind de 8 luni. Turnul de control a fost prevăzut şi cu un lift, o instalaţie de climatizare, s-a realizat o conexiune între clădirea veche şi cea nouă

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro