Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Evenimente Străzile private trebuie donate primăriei
Finanţarea pentru apă potabilă în tot oraşul stă în pixul craiovenilor
0 Publicat la 20 octombrie 2014, ora 12:13, 4438 / 349 afişări Cătălin Praja
Nota medie 5.2/10 din 102 voturi
   
Dacă străzile Craiovei din domeniul privat nu trec într-o săptămână şi jumătate în domeniul public, Craiova pierde finanţarea de 16 milioane de euro, mai exact 16.925.808 euro, prin care tot oraşul va beneficia de apă potabilă. Pentru ca banii să nu se pierdă este nevoie ca toţi prorietarii de străzi private din Craiova să le doneze către primărie.

Craiova poate avea, în sfârşit apă potabilă până la finalul anului 2015. Totul stă însă în câţiva craioveni care, din varii motive, nu vor să doneze străzile private către primărie. “De patru luni de zile suntem în teren cu cadastrist, notar după noi, reprezentant al primăriei, al companiei de apă iar cetăţenii nu trebuie decât să vină cu buletinul în faţa notarului şi să îşi dea acceptul ca să poată să treacă această stradă în domeniul public”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. Fără a se trece străzile în domeniul public, banii europeni şi visul de a avea întreg oraşul alimentat la apă potabilă rămân o himeră. Statistica este una îngrijorătoare, doar 5% din străzi fiind trecute până acum, în cele patru luni din domeniul privat în domeniul public. “Dacă într-o săptămână şi jumătate nu reuşim să îi convingem pe toţi cetăţenii de pe aceste străzi să răspundă demersului nostru va trebui să oprim programul de finanţare”, a fost răspunsul sec al primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, întrebată fiind despre destinaţia banilor în sumbrul scenariu în care cetăţenii nu sunt convinşi să îşi doneze străzile. Cu alte cuvinte, cele aproape 17 milioane de euro stau în pixul craiovenilor. Mai precis, dacă nu se obţine trecerea străzilor în domeniul public trebuie făcută o nouă cerere de finanţare din care se vor scoate toate străzile cu probleme şi trimisă spre aprobare, o aprobare care nu se ştie când va avea loc. Într-o ultimă încercare, municipalitatea a decis să aloce câte o zi pentru fiecare zonă cu probleme în care toţi cetăţenii trebuie să fie acasă pentru a semna după cum urmează: pentru cartierul Izvorul Rece: 22 octombrie, cartierul Industriilor: 23 octombrie, Rovine: 24 octombrie, Brestei: 25, 26, 27 octombrie, Faţa Luncii, cartierul Catargiu, cartierul Romanescu 28 octombrie şi cartierul Veterani tot în data de 28 octombrie, Gârleşti: 29-30 octombrie şi Bariera Vâlcii 31 octombrie-1 noiembrie.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro