Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Evenimente
Acţiuni de noapte ale Poliției Locale
0 Publicat la 29 iunie 2017, ora 20:01, 2821 / 403 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 153 voturi
   

Având în vedere sesizările cetățenilor efectuate la linia specială ”Telefonul Cetățeanului” (0251/984) conectată la dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Craiova, cu privire la faptul că, pe perioada nopții, grupuri de tineri se strâng în zona blocurilor de locuințe și a foișoarelor amenajate de Primăria Municipiului Craiova, și perturbă ordinea și liniștea publică prin producerea de zgomote, larmă, folosirea aparatelor muzicale la intensitate mare, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, consum de alcool pe domeniul public, etc, în perioada 19 iunie – 29 iunie 2017, în fiecare noapte, echipe mixte formate din polițiști locali cu atribuții de ordine publică și atribuiții de circulație din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au efectuat mai multe acțiuni în cartierele craiovene, cu scopul depistării, identificării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind conviețuirea socială.

Astfel, în urma acestor acțiuni, au fost verificate zonele cunoscute cu astfel de probleme, au fost legitimate un număr de 415 persoane, fiind aplicate 358 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 66.950 lei, sancțiuni aplicate pentru abateri constatate cu privire la încălcarea prevederilor Legii nr. 61 / 1991 (*republicata*) pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice (123 sancțiuni în valoare de 44.850 lei), precum și pentru încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată, pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții (235 sancțiuni în valoare de 22.100 lei).

Sancțiunile contravenționale ce au avut ca temei Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată, au fost aplicate pentru aruncarea pe domeniul public a ambalajelor, peturilor, resturilor de țigări și cojilor de semințe.

De asemenea, cu această ocazie, polițiștii locali ce au atribuții în domeniul circulației, au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 4350 lei, precum și 30 puncte penalizare, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice.

Precizăm că astfel de acțiuni se vor derula și în perioada următoare.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro