Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
51 de utilaje acționează la această oră pe străzile Craiovei
0 Publicat la 26 februarie 2018, ora 18:23, 2765 / 2351 afişări Comunicat
Nota medie 5.6/10 din 533 voturi
   
Vă mulţumim pentru votul acordat!

În data de 26 februarie, între orele 7.00 și 19.00 acționează pe teritoriul Craiovei 51 de utilaje folosite la îndepărtarea zăpezii și împrăștierea materialului antiderapant. În perioada 24 februarie, ora 19.00- 26 februarie, ora 7.00, au fost utilizate peste 1000 tone de material antiderapant în amestec și clorură de calciu.

 

În data de 26.02.2018, intervalul 7.00-12.00, au fost utilizate peste 250 tone de material antiderapant pentru prevenirea incidentelor în trafic. S-a acționat cu prioritate pentru îndepărtarea zăpezii pe străzile principale din Craiova și menținerea acestora în stare funcțională, conform prevederilor Anexei 3 din Planul comun de acțiune pentru deszăpezirea, prevenirea și combaterea poleiului în municipiul Craiova, pentru iarna 2017-2018, aprobat prin HCL nr. 418/2017, ulterior acționându-se pe străzile secundare, cu grad de prioritate 2 și 3. Acțiunea s-a desfășurat și se desfășoară cu dificultate, pe fondul ninsorii abundente, vântului care viscolește zăpada și a traficului intens. Pentru a înlesni activitatea de deszăpezire, s-a luat decizia scoaterii din funcțiune a semafoarelor și  trecerea în tandem a utilajelor, acțiune sprijinită de Poliția Locală a Municipiului Craiova.

Concomitent, peste 500 de muncitori necalificați din cadrul SC Salubritate Craiova SRL, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ, Companiei de Apă Oltenia, Termo Craiova și SC RAT Craiova SRL au acționat pentru degajarea trotuarelor de pe arterele din oraș, din stațiile mijloacelor de transport în comun și pentru a asigura accesul către spitale și instituții publice.

Precizăm faptul că, deși a efectuat demersuri pentru convocarea tuturor utilajelor necesare în vederea intervenției pentru deszăpezire, solicitând societăților comerciale cu care a încheiat contracte de închiriere numărul maxim de utilaje, pe fondul avertizării meteorologice cod portocaliu de ninsoare viscolită și ger, o parte dintre operatorii economici convocați de SC Salubritate Craiova SRL a pus la dispoziția societății doar jumătate din numărul minim de utilaje prevăzut în contract (spre exemplu, din numărul maxim de 12 utilaje contractate pe un lot au fost aduse 5 utilaje). De asemenea, unul dintre operatorii economici contractați nu a pus la dispoziție, până la această oră, niciun utilaj.

SC Salubritate Craiova SRL răspunde tuturor sesizărilor telefonice venite din partea locuitorilor Craiovei, transmise atât la Telefonul Cetățeanului (0251/984) sau la dispeceratul unității noastre (0251/422.733), cât și celor scrise, transmise prin e-mail (craiovacurata@yahoo.com), depuse la registratura societății sau la Primăria Municipiului Craiova.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro