Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Vechiul Spirit Ultras îi răspunde lui Rotaru: Vrem continuitate, nu regres
0 Publicat la 31 iulie 2018, ora 18:32, 4325 / 3570 afişări Micapi
Nota medie 6.0/10 din 491 voturi
   

In ultimul timp, printre suporterii Universitatii Craiova se disting doua categorii:

1. 
Prima categorie, mult mai putin numeroasa, e formata din aplaudacii conducerii clubului indiferent de context si de ce ar face aceasta. 
In mintea lor, nimeni nu are voie sa spuna nimic, daca dinspre club se transmite altceva (eventual prin intermediul lui marcel popescu), iar tot ce se intampla este perfect. 
E interzis sa vorbesti despre orice greseala a celor care administreaza starea de spirit numita Universitatea Craiova. Probabil si daca "patronul" ar incerca sa vanda cei mai buni jucatori marilor rivale, acestia iti vor gasi o explicatie si o scuza, iar el va fi indreptatit sa faca asta pentru ca "sunt banii lui".

Acest tip de suporter este cel care intotdeauna a acuzat galeria organizata cand aceasta a contestat patronii dezastrelor Stiintei, inclusiv pe cei precum Netoiu sau Staicu.
Cel mai nou "argument" al acestora e ca pana acum ultrasii vorbeau despre "suporterii de rezultat", iar acum nu au aplaudat umilinta de la Sf. Gheorghe.

2. 
A doua categorie, evident mai numeraosa, e a celor care ameninta pe facebook ca nu mai vin la meciuri sau chiar incearca sa-i convinga si pe altii sa li se alature. 
Fac asta constant, la orice infrangere si sunt genul de "suporter" (ii numim asa desi nu o merita) care nu veneau la meciuri cand ploua si nu era acoperis la stadion. 
Sunt cei care nu au mai mult de una sau doua deplasari facute in viata lor, si acelea din categoria celor considerate "usoare", pe care le folosesc ca argument toata viata. 
Unii dintre ei au si inceput campanii cu "Nimeni la meci", chiar pe pagini obscure de facebook pe care le gestioneaza probabil din plictiseala. 
Ei sunt, intr-adevar, "suporterii de rezultat" pe care baietii din peluza ii detesta.
Si cei de care s-a speriat si Rotaru cand a trimis cu putin timp in urma o scrisoare deschisa presei.

Aplaudaci sau suporteri de rezultat, si unii si altii sunt liberi sa se exprime.
Aparitia retelelor de socializare a fost pentru ei cel mai frumos lucru care se putea intampla.

Nu e rolul nostru sa-i combatem si nici nu ne starneste vreun interes sa facem asta.
Dar pentru ca in ultimul timp au devenit tot mai vocali, cateva precizari se impun a fi facute:

Sa incurajam sau sa protestam, NOI VOM FI MEREU prezenti! Pentru Stiinta si pentru ceea ce noi consideram a fi binele ei. 
Spre deosebire de noi, ei sunt in mare parte cei care acum 5 ani erau "derutati" si inca nu descoperisera care-i Stiinta. Ei sunt cei care nu stiu ce inseamna o "deplasare grea" sau cei care acum cateva luni ne certau ca am considerat moral ca finala cuperi sa o castigam cu demnitate, pe un teren neutru daca tot nu a fost anuntata locatia inainte de a se cunoaste finalistele.

Noi, cei ce gandim si actionam in felul nostru, in linia morala si demna pe care ne-am autoimpus-o din dragoste pentru Stiinta si din respect pentru mentalitatea ultras corecta (cea de multe ori neinteleasa pe la noi), ne rezervam dreptul sa actionam asa cum consideram si asa cum simtim.

Da, ii numim "suporteri de rezultat" pe acei OCAZIONALI care uita drumul spre stadion cand echipa trece prin momente grele si care isi amintesc de Stiinta doar la derby-uri sau cand e pe val.

Sa iti spui parerea despre activitatea celor ce administreaza destinele clubului NOSTRU nu inseamna insa sa fii "suporter de rezultat", ci sa iti pese. 
Iar ULTRAS inseamna, printre multe altele, si LIBERTATE DE EXPRIMARE. 
Cand faci sacrificii pentru ceva ce pentru tine inseamna mult mai mult decat o echipa, ai dreptul si obligatia sa iti spui parerea si sa aperi ceea ce iubesti, atunci cand consideri ca e cazul.

Protestand sau incurajand, cei ce nu suntem "suporteri de rezultat" vom fi mereu prezenti, pentru ca asta inseamna sa nu fii "suporter de rezultat", ci SUPORTER.

Iar celor care nu vin decat cand Stiinta castiga sau cand disputa un meci-eveniment, le spunem doar atat: nu sunt nimic altceva decat niste OCAZIONALI care nu vor fi nicodata respectati!
Langa clubul iubit se sta si la bine si la rau, actionand in consecinta.

TOATA LUMEA LA MECI!
STIINTA SUNTEM NOI!!!

✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

PS. 
Scrisorarea lui Rotaru catre presa, despre care am amintit mai sus, este din pacate o reactie care starneste rasul a omului de la care noi asteptam cu totul altceva decat scrisori.
Nu comentam lipsa de originalitate a domnului investitor, care citeaza o expresie folosita chiar de suporteri, ci fondul celor transmise de el.

Mihai Rotaru si-a asumat o responsabilitate mare, aceea de a readuce Stiinta in fruntea fotbalului romanesc.
Si desi primii ani au fost dezamagitori la nivel de performata pentru unii dintre noi (intr-o competitie interna constant slaba in care se putea face mult mai mult!), sezonul trecut a reusit sa gestioneze onorabil situatia, corabia alb-albastra navigand cu succes spre ceea ce asteptam cu totii de multi ani: castigarea unui nou trofeu.
Un lucru pe care noi cu totii l-am apreciat si de care nu uitam.

Dar noi asteptam continuitate in performata, nu regres.
Cand vinzi cativa dintre cei mai de calitate jucatori ai echipei (lucru firesc in contextul dat) e normal ca in schimbul lor sa aduci alti fotbalisti demni de a imbraca tricoul Stiintei si care sa mentina nivelul.

Rotaru are dreptate cand spune ca trebuie sa strangem cu totii randurile. Si primul pas ii apartine chiar lui.

Nu locul din clasament dupa 2 meciuri cu adversari modesti si care am pierdut puncte importante e o drama, dezamagitoare e atitudinea celor din teren si a celui din fruntea Stiintei, care a slabit lotul fara a pune nimic in locul pieselor care ne-au parasit.

Intarirea lotului e obligatorie daca vrem ca Universitatea Craiova sa mai aiba sansa de a lupta pentru vreun obiectiv. 
Mai ales dupa sezonul recent incheiat, investitorul societatii care reprezinta STIINTA in fotbal ar fi trebuit sa inteleaga ca doar investind la inceput poti ajunge sa culegi roadele si sa ti se intoarca banii, inmultiti, cu care poti ridica apoi tot mai sus nivelul performantelor clubului.

Universitatea Craiova nu e un club cu ambitii marunte, iar vanzarile din aceasta vara nu trebuie sa reprezinte pentru noi un tun din care sa consideram ca putem mentine echipa pe linia de plutire vreo 2 ani, ci trambulina spre o performanta si mai mare.

Asta vrem noi si daca si cel care investeste si decide in spatele EMBLEMEI UNIVERSITATII CRAIOVA vrea acelasi lucru, e randul lui si al echipei lui manageriale sa mute!!!

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro