Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Toate datele despre noul spital regional de la Craiova
0 Publicat la 15 octombrie 2019, ora 07:17, 3778 / 2608 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 469 voturi
   
La solicitarea Ministerului Sănătății, Consiliul Interministerial de Avizare Lucrari Publice de Interes National a avizat astăzi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Spitalul Regional de Urgență Craiova"
Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea o suprafață desfășurată de 165 256 mp și un număr total de 807 de paturi, pentru ingrijirea continua a pacientilor cu boli acute, 60 locuri in UPU, 30 paturi de chirurgie de zi, 15 paturi ingrijiri medicale de zi, 20 paturi de ingrijiri oncologice de zi. Unitatea sanitară va deține 19 săli de operație.
Spitalul va dispune de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea SV, dotat cu echipament si adecvat, alte facilități de sprijin, ce va funcționa intr-o cladire separata, unita de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.
Valoarea investiției este de 2.850.507.547,41 lei
În premieră, noul SRU va fi construit în jurul unui concept organizațional de specialități medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienți și specialități medicale, reflectând necesitatea unei relații de lucru strânse în furnizarea asistenței acute și de urgență secundară și terțiară:
· Centrul pentru cap și gât cuprinzând specialități de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, Chirurgie maxilofacială;
· Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;
· Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;
· Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală și traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;
· Centrul de Medicină Internă cuprinzând dermatologie, medicină internă, reumatologie, boli metabolice și endocrinologie, imunologie, hematologie;
· Centrul pentru mamă și copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie și chirurgie pediatrică, neonatologie.
· Radioterapie şi Oncologie (inclusivdepartment pediatric), inclusive radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.
Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1195 locuri de parcare, și un heliport H-3 cu cerințele sale operaționale specifice.
Clădirea va oferi anumite posibilități de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităților interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate și transformate în spitalizări de zi, sau îngrijiri medicale în ambulatoriu.
“La fel ca la Cluj și Iași, Spitalul Regional de Urgență Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătățirea stării de sănătate a populației din regiune. Va fi dotat cu echipamente și aparatura de cea mai înaltă performanță pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic și terapeutice. În 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru această unitate.
De asemenea, de mâine începem încărcarea datelor pentru trimiterea cererii de finanțare a Regionalului din Iași la Bruxelles. Mai mult, tot pentru spitalul din Iași, în data de 7 octombrie am lansat în SICAP cu control ex-ante procedura de achizitie publica pentru Servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnicc. Pregătim la fel și pentru Cluj”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.
 
sursa - Ministerul Sănătății
 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro