Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Story Wood Cut a ajuns la final
0 Publicat la 13 mai 2018, ora 14:30, 4442 / 3272 afişări Micapi
Nota medie 6.0/10 din 524 voturi
   

Tabăra de sculptură în lemn, aflată la prima ediție s-a încheiat. Timp de o săptămână, șase scultori au făcut din trunchiurile uscate de copaci din Parcul Tineretului adevărate opera de artă.

Gheorghe Bostănică, Viorel Rădăcină, Gabriel Rizea, Ioan Ungur, Mihai Iasinovschi, Vasile Koter sunt cei șase artiști care au realizat frumoasele lucrări din Parcul Tineretului.

“Brâncuși spunea că românul este frate cu codrul. La români a exist întotdeauna o tradiție a prelucrării lemnului. Din lemn românii își făceau case, unelte de lucru, vase de uz gospodăresc dar și obiecte decorative, obiecte care să le înfrumusețeze locul în care trăiau. Așa cum cei șase artiști ne-au înfrumusețat orașul cu creațiile lor. Se spune că pădurea este orgă, că pădurea cântă. Iar fiecare copac este un solist. Și tot Brâncuși spunea: „Am făcut lemnul să cânte”. Cei șase artiști au dat glas personajelor create de ei în lemn, au dat viața personajelor create și este foarte important de specificat că este o tehnică foarte grea. Ei sunt constrânși de tehnică, de fibra copacului, de golurile pe care le găsesc în copaci. Compozițional, cromatic ei a trebuit să supună lemnul și să-l facă să cânte”, a declarat Profesor Magda Buce Răduț, critic de artă.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro