Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Spre Bruxelles direct din Craiova
0 Publicat la 6 august 2018, ora 17:18, 4182 / 3462 afişări Micapi
Nota medie 6.0/10 din 533 voturi
   
Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat luni lansarea unei noi curse aeriene directe, Craiova – Bruxelles, zborurile urmând să fie operate din decembrie 2018. Noua rută a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă susținute la Aeroportul Internațional Craiova (AIC) de Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, și directorul general al AIC, Mircea Dumitru.

„Suntem bucuroși să anunțăm un eveniment pe care îl așteptam de foarte mult timp: deschiderea rutei Craiova – Bruxelles. Chiar la această oră, în București are loc, în paralel, o conferință de presă organizată de compania Wizz Air, în cadrul căreia este prezentată lansarea acestei noi curse de pe Aeroportul Internațional Craiova. Zborurile vor fi operate chiar din această iarnă, mai precis din data de 15 decembrie.

Craiova – Bruxelles este o rută care ajunge până în inima Europei și care vine într-un moment foarte important pentru noi – preluarea președinției UE de către România. În acest context, în 2019 vor avea loc două mari evenimente în orașul nostru: un simpozion cu peste 400 de participanți din domeniul industriei auto și o altă întâlnire, legată de existența Brigăzii Multinaționale Sud-Est, la care vor fi prezente peste 250 de persoane.

Ne vom implica în continuare în investițiile pe care Consiliul Județean Dolj le realizează pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Craiova, iar anul viitor vom începe lucrările de extindere a terminalelor de sosiri și plecări, lucrări cu o valoare estimată la circa opt milioane de euro, finanțare pe care o vom asigura din bugetul propriu al instituției noastre.

De asemenea, vom amenaja o nouă parcare pentru pasageri și, așa cum deja se știe, în curând vom construi și dota, printr-un proiect cu finanțare europeană, o unitate de pompieri în apropierea aeroportului. Aș mai adăuga faptul că în această săptămână traficul va depăși 300.000 de călători, o evoluție care ne determină să grăbim implementarea acestor măsuri“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.  

În cadrul conferinței de presă, vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a reiterat angajamentul instituției în realizarea investițiilor impuse de creșterea notabilă a volumului de activitate la AIC.

„Încep prin a felicita conducerea Aeroportului Internațional Craiova pentru această nouă rută, pe care o anunțăm astăzi, și prin a mulțumi companiei Wizz Air pentru seriozitatea care definește colaborarea noastră.

În condițiile în care, în prezent, vorbim deja despre atingerea unui număr de 300.000 de pasageri, nu credem că ne mai desparte mult timp de momentul în care vom depăși pragul de 500.000 de călători. Aceasta face neîncăpătoare actualele terminale, astfel că vom iniția în perioada următoare proiectul de extindere a zonelor de sosiri și plecări. Aeroportul Internațional Craiova rămâne unul dintre principalele noastre obiective investiționale și sper că ne vom revedea cât mai curând, pentru a marca împreună o nouă reușită“, a afirmat vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile.

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a precizat: „Craiova – Bruxelles este o rută pe care ne-o doream de aproape 3 ani, iar acum putem anunța faptul că va fi lansată în data de 15 decembrie. Pentru început, zborurile vor fi operate de 2 ori pe săptămână, în zilele de marți și sâmbătă. Tarifele pornesc de la 14,99 euro pe tronson, ceea ce înseamnă aproximativ 30 de euro pentru o călătorie dus-întors.

Nu discutăm astăzi despre programul de vară și noutățile pe care le-ar putea aduce el. Craiova – Bruxelles este o rută care începe chiar din ultima lună a acestui an, iar biletele tocmai s-au pus în vânzare. Noi ne-am grăbit să o anunțăm, pentru a fi suficient timp ca informația să ajungă la toți beneficiarii. Cred însă că ne vom mai întâlni o dată, probabil la începutul lunii octombrie, moment în care vom vorbi despre programul de vară, despre ce urmează de la finalul lunii aprilie 2019.

Așa cum cunoașteți, frecvențele de operare deja au crescut pe o serie de rute. Milano – Bergamo și Londra – Luton sunt acum zboruri zilnice. Barcelona a revenit la două curse pe săptămână, Madrid a crescut la trei, la fel și Roma. Avem convingerea că, în programul de vară, surprizele vor fi cu mult mai mari și în privința creșterii frecvențelor, dar și a noilor destinații.“

În prezent, pe Aeroportul Internațional Craiova sunt operate curse externe regulate către Londra, Paris, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Tel Aviv și Köln, precum și zboruri estivale către Antalya.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro