Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Senatorul PSD Lavinia Craioveanu se bate cu USR-ul pentru profesori
0 Publicat la 9 octombrie 2019, ora 15:13, 1126 / 1057 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 426 voturi
   

Ea a susținut în ședința comună a Comisiei pentru învățământ și Comisiei juridice o inițiativă legislativă care înăsprește pedepsele pentru cei care vor îndrăzni să agreseze un profesor în timp ce-și desfășoară activitatea în școală.

 

“Orice agresiune (fizică sau verbală) asupra profesorilor trebuie sancționată drastic! Am susținut și astăzi propunerea legislativă privind învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi control cu exerciţiul autorităţii publice pe timpul şi în legatură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.
Colegilor din opoziție, care încercau să ne convingă ca nu e o inițiativă bună si că sunt puține cazuri, făcând o comparație cu agresiunile asupra elevilor care se produc la nivelul școlii, le-am spus clar și răspicat: Orice formă de violență în școală, indiferent dacă victima este elev sau profesor, trebuie aspru sancționată. Este extem de grav și când un cadru didactic este agresat în timpul exercitării profesiei și când un elev este agresat, indiferent cine sunt agresorii. Este imperativ să asigurăm un cadru legal care să le ofere atât elevilor cât și dascălilor siguranță în școală! Am votat pentru un raport de admitere al acestei legi și voi vota în plenul Senatului pentru lege așa cum am votat și pentru legea anti-bullying”, a declarat senatorul Lavinia Craioveanu.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro