Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Senatorul PSD Dolj, Lavinia Craioveanu: PNL si USR au votat împotriva unui proiect, doar pentru că este inițiat de PSD, neluând în calcul interesul elevilor
0 Publicat la 28 noiembrie 2019, ora 15:45, 1676 / 1544 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 342 voturi
   

Senatorul PSD Dolj, Lavinia Elena Craioveanu, anunță că inițiativa legislativă pe care a depus-o, prin care elevii de clasa a VII-a, să nu mai fie obligați, să susțină Evaluarea Națională transdisciplinară, a fost respinsă în Comisia de egalitate de șanse din Camera Deputaților și îi acuză pe parlamentarii PNL și USR că votează anti PSD indiferent de consecințe, chiar dacă votul lor este împotriva interesului elevilor.

 

”Inițiativa pe care am depus-o, prin care elevii aflați acum în clasa a VII-a, să NU mai fie obligați, să dea Evaluarea Națională transdisciplinară, a primit aviz NEGATIV tocmai de la Comisia de egalitate de șanse din Camera Deputaților, pentru că deputații PNL + USR au votat împotriva propunerii legislative. Probabil s-au uitat doar la inițiator și au votat împotriva PSD, pentru că altfel

nu îmi imaginez, cum poate susține cineva ca acești elevi să dea examen transdisciplinar, la 6 discipline,0fără ca profesorii lor să-i fi pregătit pentru un astfel de tip de evaluare. Chiar nu s-au gândit că acest examen le va decide viitorul parcurs școlar.

Senatorul PSD amintește că însăși ministrulEducației, Monica Anisie a declarat ”că nu poți să le ceri elevilor ceva ce nu le-ai predat” și că va merge la Comisia raportoare pentru a obține aviz favorabil: ”Voi merge la ședința Comisiei raportoare și voi susține această propunere legislativă, așa încât să primească raport favorabil înainte de a ajunge la votul final din plen. Însăși doamna ministru Monica Anisie a declarat, că nu poți, să le ceri elevilor ceva ce nu le-ai predat. Din păcate, se vede clar, că dorința de a vota împotriva unei inițiative pesediste este determinantă în deciziile parlamentarilor PNL+ USR”.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro