Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Realizările Primarului Mihail Genoiu după doi ani de mandat
0 Publicat la 2 iulie 2019, ora 08:59, 4471 / 4354 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.1/10 din 511 voturi
   

Edilul Craiovei a făcut doi ani de când ocupă funcția de primar al Craiovei. Realiările mandatului au fost prezentate chiar de el.

 

 “Acum 2 ani depuneam jurământul de Primar al Municipiului Craiova. Au fost doi ani cu multă muncă, dar și realizări pe măsură. 
Iată câteva din ceea ce am făcut în acești doi ani (lista este mult mai lungă și se găsește în raportul primarului pe care îl prezint Consiliului Local anual):

➡Pentru prima dată după anii 90 Craiova va avea un Plan Urbanistic General (PUG). Acest document va sta la baza dezvoltării Craiovei în următorii zeci de ani și îl consider cel mai important moment al mandatului meu de Primar. Anul acesta am început lucrările la acest PUG.
➡Am demarat lucrările la Stadionul de Atletism de categoria III IAAF cu 5.000 locuri (noi țintim chiar categoria a II-a) ce va putea găzdui chiar competiții de Campionat European. 
➡Am depus proiecte finanțate din fonduri UE în valoare de 131 milioane de euro cum ar fi: achiziționarea a 17 tramvaie noi împreună cu modernizarea depoului, a stațiilor de redresare și a căii de rulare, achiziția a 46 autobuze electrice, reabilitarea Podului Suspendat din Parcul Romanescu, Ambulatoriul Spitalului Filantropia, Muzeul Casa Rusănescu, Renovare, reabilitare sau dotare grădinițe și școli, reabilitare blocuri de locuit, etc. 
➡După 50 ani de la inaugurare am readus la viață Parcul Hanul Doctorului. 14 hectare de zonă verde au fost redate craiovenilor împreună cu o zonă de picnic dotată corespunzător.
➡Am reabilitat și redat către circuitul sportiv Cantonamentul din Lunca Jiului. 
➡ Am început și anul acesta vom finaliza lucrările la bazinul de înot de la Liceul Carol I. 
➡ Am început lucrările de asfaltare pe 26 din cele 87 străzi de pământ ce nu au avut niciodată asfalt pe ele! Multe dintre acestea sunt aproape de recepția finală. 
➡ Voi crea primul bulevard nou al Craiovei după astuparea și asfaltarea canalului Carpenului: 2 benzi pe sens și spațiu verde amplu. Lucrările se vor încheia în acest an.
➡ Am reabilitat și dotat Secțiea de Neonatologie din cadrul Spitalului Filantropia din Craiova.
➡ Am reabilitat, modernizat și dotat secții ale spitalului de Neuropsihiatrie precum și ale Spitalului Victor Babeș. 
➡ Am modernizat strada A. I. Cuza pentru a se integra în aspectul centrului vechi.
➡ Am asfaltat străzile Eliza Opran, Poienii, Razelm, Izvorul Rece, Maria Rosetti, Gârlești, Potelu, străzi de pământ sau piatră cubică ce nu au avut niciodată asfalt pe ele. 
➡ Am dat startul primului raliu urban din România: CraiovaSuper Rally! În acest an va avea loc al treilea eveniment de acest gen în Craiova. 
➡ Am reabilitat Părculețul Pedagogic.
➡ Am început modernizarea și transformarea în zonă pietonală a întrării secundare din Parcul Romanescu.
➡ Craiova a obținut premiul de excelență la GALA PREMIILOR AMR 2018 pentru regenerarea urbană a spațiilor publice!
➡ Am demarat reabilitarea clădirii de hematologie a spitalului Filantropia. Lucrările sunt aproape finalizate. 
➡ Am modernizat Piața de la Gară. 
➡ Am renovat prima fântână - cișmea monument istoric din Craiova: Fântâna Purcarului.
➡ Am demarat procedurile pentru reabilitarea Sediilor Primăriei Craiova, lucrări ce vor începe cel târziu în primul trimestru al anului viitor!
➡ Am achiziționat 6 autospeciale noi pentru ridicarea gunoiului rezolvând astfel problema parcului auto învechit ce nu mai făcea față programului de ridicare al deșeurilor menajere de la populație.

Mulțumesc tuturor craiovenilor precum și tuturor celor care mi-au fost alături în această perioadă”, a declarat Mihail Genoiu.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro