Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Radu Preda prezintă Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru MUNCĂ ȘI JUSTIȚIE SOCIALĂ
0 Publicat la 6 mai 2019, ora 11:16, 2544 / 2373 afişări Mihaela Anton
Nota medie 6.0/10 din 520 voturi
   
Senatorul Radu Preda vorbește țintele pe care europarlamentarii PSD trebuie să le fructifice în Parlamentul European.

"În zilele care urmează o să prezint cum vede PSD mandatul și prioritățile europarlamentarilor sai în viitorul Parlament european.

Măsurile Europarlamentarilor PSD pentru MUNCĂ ȘI JUSTIȚIE SOCIALĂ:

 

Vom milita pentru introducerea unui salariu minim unitar la nivelul Uniunii Europene pentru companiile multinaționale. Astfel, muncitorii români vor fi plătiți la standarde europene.
Vom promova politici pentru protejarea drepturilor lucrătorilor indiferent de statele lor de origine și de statele în care își desfășoară activitatea. Fiecare angajat trebuie să beneficieze de contract de muncă ce prevede: salarii echitabile, condiții mai bune de muncă, asistență medicală, pachete de beneficii pentru copii, tichete de masă și de vacanță, facilități de transport, programe de perfecționare profesională etc.
Vom susține un program dedicat pentru angajații companiilor care folosesc intens robotizarea, astfel încât, pentru persoanele disponibilizate ca urmare a digitalizării, compania să plătească CASS la nivelul salariului minim pe economie între 1 și 3 ani.
Vom vota împotriva prevederilor din Pachetul 1 de mobilitate în privința detașării lucrătorilor, reglementări care conduc la discriminări față de cetățenii și companiile din Estul Europei. Restricțiile introduse privind accesul la piețele internaționale de transport rutier și creșterea costurilor operațiunilor pentru transportatorii rutieri vor determina noi prețuri pentru serviciile de transport și pentru bunuri, ceea ce va afecta competitivitatea firmelor românești de transport și va conduce la falimentarea acestora.
Vom solicita reluarea dezbaterilor în cadrul Comisiei TRAN (de specialitate) pentru eliminarea unor prevederi care determină falimentul firmelor din domeniul transporturilor din România: 
-impunerea ca transportatorii să calculeze și să plătească diferite salarii naționale pentru un șofer într-o lună;
-nerespectarea conceptului de plată egală pentru muncă egală, tarifele primite de transportatorii estici (sub 1 euro/km) fiind mult mai mici decât cele primite de transportatorii vestici (1,5 euro/km) pentru același serviciu de transport; 
-interzicerea efectuării repausului săptămânal normal al șoferilor profesioniști prin utilizarea dotărilor pentru odihnă din cabina camionului.
#Româniamerită 
#EuropaEgala
#ProgramulPSD", se arată în postarea senatorului PSD Dolj.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro