Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere va fi înregistrată video şi audio
0 Publicat la 10 iulie 2017, ora 09:43, 1777 / 355 afişări Micapi
Nota medie 5.9/10 din 135 voturi
   
Începând cu data de 10.07.2017, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Dolj, proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere va fi înregistră video şi audio cu sisteme tehnice de monitorizare ce se vor instala pe autovehiculele folosite la susţinerea acestei probe.

Procedura are drept scop asigurarea  şi verificarea legalităţii examenului de obţinere a permisului de conducere şi are la bază prevederile art. 14 din  OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

          Sistemul tehnic de monitorizare se instalează într-un punct fix în autovehiculul pe care este afişată vizibil menţiunea «EXAMEN» şi se orientează astfel încât să surprindă traficul pe direcţia de deplasare a autovehiculului pe perioada probei..

Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

Stocarea datelor se realizează astfel încât să permită identificarea exactă a înregistrărilor după criteriile: nume poliţist examinator, ziua şi ora examinării.

Înregistrările audio şi video realizate nu reprezintă informaţii de interes public. În cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziţia instanţei competente.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro