Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Primăria Craiova sprijină persoanele afectate de vremea severă
0 Publicat la 10 ianuarie 2019, ora 09:21, 2212 / 2095 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 440 voturi
   

Primăria Municipiului Craiova şi Direcţia de Asistenţă Socială Craiova anunţă că, în vederea evitării unor situaţii nedorite, autoritatea locală sprijină persoanele afectate de fenomene meteorologice specifice sezonului de iarnă, prin găzduirea, asigurarea hranei şi a altor servicii oferite acestora în cadrul Centrului Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost „Sfântul Vasile” – Craiova, înfiinţat în parteneriat cu Asociaţia “Vasiliada” şi Arhiepiscopia Craiovei, prin Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 257/2006.

Centrul Social de Urgență pentru Persoanele fără Adăpost „Sf. Vasile” oferă următoarele servicii:

- cazare pe perioadă determinată, acordare masă (3 mese/zi), preparare hrană caldă, menaj (spălătorie, uscătorie), curățenie, pază, întreținere.

- Diagnoză socială, elaborare plan de intervenție/de asistență și îngrijire, îndrumare către alte servicii, consiliere socială, informare, suport emoțional, management de caz, monitorizare cazuri sociale, supervizare activități de asistență socială.

- Asistență și suport specializat în vederea reabilitării/reintegrării sociale:

orientare profesională/vocațională, consiliere psihologică/psihosocială, supraveghere, suport emoțional/religios, ergoterapie/terapie ocupațională.

- Educare și formare: supraveghere pedagogică, educare pentru abilități de viață independentă, educare pentru inserție/ reinserție în familie și comunitate, educare pentru integrare/reintegrare socială, facilitare acces la educare generală, facilitare acces la formare profesională.

- Socializare, activități culturale și de petrecere a timpului liber: activități de socializare destinate formării, consolidării conduitei pro-sociale a copiilor și familiei, activități de petrecere a timpului liber.

- Alte activități: consiliere spirituală, mediere socială.

Cazarea este acordată pe o perioadă de la 6 la 12 luni, timp în care echipa pluridisciplinară urmărește scoaterea din situaţia de criză a beneficiarilor și reintegrarea socio-profesională a acestora prin includerea în alte forme de servicii sociale.

Astfel, în cadrul centrului, beneficiarii primesc, pe lângă serviciile de bază, și suport pentru găsirea și păstrarea unui loc de muncă, reușind astfel să depășească situația de criză inițială și să dezvolte un plan pentru viitorul lor.

Informaţii suplimentare se obţin la următoarele date de contact:

-sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Craiova, din str. Eustaţiu Stoenescu, bl. T8, parter, tel. 0251437617

- sediul Centrului Social de Urgenţă pentru Persoanele fără Adăpost „Sf. Vasile”, situat în Craiova, Str. Râului, nr. 42, persoană de contact diacon Sorin Pârvănescu,  tel. 0749402155.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro