Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Premii „Sub bagheta lui Merlin“ pentru spectacolul Furtuna și Teatrul Colibri Craiova!
0 Publicat la 30 octombrie 2017, ora 21:43, 2736 / 1036 afişări Micapi
Nota medie 6.0/10 din 435 voturi
   
Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova a participat cu spectacolul Furtuna, scenariul și regia Cristian Pepino, la cea de-a II-a ediție a Festivalului Internațional de Animație „Sub bagheta lui Merlin“ Timișoara, la invitația Teatrului pentru copii și tineret Merlin Timișoara, miercuri, 25 octombrie 2017.

Juriul festivalului timișorean a acordat Premiul pentru Interpretare Colectivă în spectacolul Furtuna actorilor Oana Stancu, Geo Dinescu, Marin Fagu, Mugur Prisăcaru; Premiul de Excelență - actorului Marcel Iureș; Premiul pentru Management Cultural - Adrianei Teodorescu, managerul Teatrului pentru copii și tineret Colibri Craiova.

Cu Premiul de Excelență a fost distins și regizorul Cristian Pepino pentru contribuția pe care a adus-o și o aduce încă în teatrul românesc de animație ca profesor, mentor și regizor.

Din juriu au făcut parte: prof. univ. dr. Oana Leahu - Facultatea de Arte din Tg. Mureş, Toma Hogea - regizor şi actor, Adela Moldovan - actor păpuşar şi regizor, Gabriela Mariş - teatrolog şi editor al revistei „Timpul Cireşelor“, Mariana Ivaşcu  - actor păpuşar şi regizor.

Furtuna de William Shakespeare, cu Marcel Iureș, Oana Stancu, Geo Dinescu, Mugur Prisăcaru, Marin Fagu, este o producție inspirată de arta animației, pe un scenariu și în regia lui Cristian Pepino, muzica Marin Fagu. Furtuna se adresează publicului de toate vârstele, prin actori și păpuși, într-o notă de fantastic și umor vorbind despre putere și destin, răzbunare și iertare, despre dominația binelui asupra răului. Decorurile sunt realizate de Remus Alexandru Gabor, iar costumele sunt concepute de Raluca Aionițoaie.

Spectacolul Furtuna a mai fost prezentat în luna octombrie la Festivalul Internațional de Teatru „Povești“ Alba Iulia - ediția a XII-a, iar în luna mai, la Festivalul Internațional de Teatru de Animație „EuroMarionete” Arad - ediția 18.

Publicul craiovean se va bucura de Furtuna vineri, 8 decembrie 2017, ora 18:00, la Teatrul Colibri.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro