Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Lansare de carte
Lia Olguţa Vasilescu a lansat primele două volume traduse din Pareto
0 Publicat la 15 aprilie 2016, ora 18:10, 4937 / 2060 afişări MICAPI
Nota medie 6.0/10 din 904 voturi
   
Sala Albastră a Universităţii din Craiova, a găzduit evenimentul care a consemnat lansarea, în premieră, în România, a traducerii sociologului italian Pareto din italiana veche în română.

Autoarea traducerii celor două volume este Lia Olguţa Vasilescu, primar al Craiovei. 

 

“Am trecut prin multe experienţe cu această lucrare de doctorat şi a trebuit să explic ce făceam acolo. Aşa arată primele două volume, mai sunt încă două, care sunt traduse şi trebuie tehnoredactate şi avizate. A fost o traducere dificilă la care am avut foarte multe controverse cu profesorul meu, George Popescu, profesor de italiană, pentru că după ce am tradus primul volum a trebuit să o iau de la capăt. Paretto scrie, în primul rând, într-o italiană veche. Limba italiană s-a unificat odată cu apariţia televiziunii. Frazele sunt foarte lungi, până la jumătate de pagină. Al treilea lucru foarte dificil la Pareto este că are foarte multe note de subsol. Paretto este inventatorul teoriei elitelor la care se raportează acum toţi sociologii”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. 

 

La eveniment au fost prezenţi importanţi sociologi români care nu au vrut să rateze un astfel de moment.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro