Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Olguța Vasilescu dspre bugetarea drumului expres Craiova – Tg. Jiu și alocațiile copiilor
0 Publicat la 15 februarie 2019, ora 09:36, 8012 / 6092 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 810 voturi
   
Deputatul de Dolj, Lia Olguța Vasilescu a lămurit problema noului drum expres care urmează a se face în zona Olteniei, dar și alocațiile copiilor care urmează a crește.

Drum expres

“Oltenia își îmbunătățește infrastructura. După drumul expres in regim de autostrada Pitești-Craiova, care a fost bugetat cu suma necesară lucrărilor de construcție care încep in acest an, se bugetează și drumul expres Craiova - Tg. Jiu”.

Alocații

„Alocația de stat pentru copii creste in acest an, după ce Guvernul va da o ordonanța de urgentă care va stabili cuantumul. Inițial, PNL a depus un amendament care a și trecut cu sprijinul mai multor parlamentari din coaliție. Din păcate pentru PNL, amendamentul era inaplicabil deoarece presupunea preluarea excedentului de la Bugetul Asigurărilor Sociale (de la pensii) transferându-l in bugetul de stat pentru alocațiile copiilor. Evident, ca și tehnica legislativă acest lucru era imposibil și e motivul pentru care parlamentari din coaliție nu au susținut amendamentul, deoarece este ilegal sa se folosească sumele strânse din cotizațiile oamenilor pentru pensii și sa se transfere la bugetul de stat pentru alt obiectiv. In aceste condiții, liderul PSD Liviu Dragnea a depus un amendament care prevede creșterea alocațiilor copiilor cu sursa de finanțare din creșterea deficitului bugetar de la 2,55 la 2,76 la suta. Acesta a trecut cu o majoritate larga, doar câteva voturi împotriva, și parlamentarii opoziției realizând ca este varianta corecta. Așadar, creșterea alocațiilor va fi făcută pe un amendament PSD la bugetul de stat și printr-o OUG care trebuie emisă de guvernul Dancila, in cel mai scurt timp. De remarcat ca PSD și-a asumat, prin programul de guvernare, creșterea alocațiilor, o OUG fiind pregătită pentru luna Iulie a acestui an. Amendamentul lui Liviu Dragnea devansează creșterea alocațiilor copiilor cu 4 luni mai devreme.
P.S. La sfârșitul anului 2017, am spus ca prin transferul contribuțiilor urmează ca in 2018 sa reducem la jumătate deficitul la fondul de pensii (ceea ce s-a întâmplat), iar in 2019 acesta sa fie complet eliminat și sa avem chiar un ușor excedent (ceea ce se adeverește). Câți au crezut atunci ca aceasta măsura va aduce efecte benefice și ca estimarea noastră va fi corecta? In niciun caz sindicatele care au scos oamenii in strada. Uite ca și aici am avut dreptate... Asta nu înseamnă ca tot ce se colectează in plus trebuie luat de la fondul de pensii și mutat in alta parte. O politica social democrata presupune sa ai grija și de pensionari și de copii. Ceea ce PSD -ALDE au făcut azi!”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro