Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Mugur Isărescu: “În luna iulie vom avea o inflaţie negativă şi urmează scăderi de preţuri”
0 Publicat la 7 august 2018, ora 08:46, 4206 / 3953 afişări Mihaela Anton
Nota medie 6.0/10 din 797 voturi
   

Guvernatorul BNR vine cu vești bune pentru români. Se pare că prețurile vor urma să scadă, odată cu inflația negative din luna iulie.

 

"Se pare că în luna iulie, după datele noastre preliminare, vom avea chiar o inflaţie negativă şi scădere de preţuri. De fapt, acest lucru s-a întrevăzut, să spunem aşa, încă din luna iunie, când am avut o creştere lunară a inflaţiei foarte scăzută, aproape de zero. Acum lumea tot repetând că rata inflaţiei anuale e 5%, 5% cea mai mare din Europa, probabil că aceasta a creat o altă percepţie. Şi e adevărată. Dar după ştiţi şi o să vedeţi miercuri, noi prezentăm inflaţia cu multiplele ei faţete. Deci inflaţia lunară stagnează de câteva luni bune în România. Cea lunară. Dacă ea a mai crescut, a mai crescut pentru că anul trecut a fost relativ mai scăzută. Deci e şi o chestiune de percepţie”, a declarat Mugur Isărescu.

 

“Ne bucrăm să aflăm că ceea ce noi am tot spus de luni de zile se confirmă. Piața începe să se stabilizeze, roborul scade, tot mai multe firme angajează oameni, iar toate astea nu pot să producă decât o bunăstare economică. Din câte ați văzut, și euro este în scădere, iar aceste lucruri vin pe fondul măririi salariilor, pensiilor și restului măsurilor adoptate de Guvernul PSD, care și-a asumat să producă creștere economică în România” a declarat Radu Preda, senatorul PSD Dolj.

 

Veștile bune nu se opresc aici pentru economia din România. Se pare că un nou motor economic va exploda în scurt timp, fabrica Ford din Craiova fiind în creștere. SUV ul FORD, produs în Bănie a reușit să depășească OPEL la categoria de mini SUV, iar noul turism care se va face la fabrica din capital Olteniei se anunță încă de pe acum a fi un real succes, în Bănie urmând să se angajeze peste 1000 de persoane.  

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro