Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Galerie Foto
Modernizarea Craiovei - Începuturi
0 Publicat la 10 iulie 2018, ora 08:24, 6354 / 5847 afişări Valeriu C.
Nota medie 6.0/10 din 1014 voturi
   
Cât de ușor se pot uita lucrurile frumoase! Nu e un joc de cuvinte aleatoriu, ci pare să fie încă un argument istoric al comportamentului cotidian, din ce în ce mai greu de înțeles. Să vorbim despre Craiova. Un oraș, cu siguranță cel mai important al Olteniei, în pofida unor păreri contrare. Și vorbim de ponderea sa în ecuația regională a României prin doar câteva argumente: mediul unversitar, inclusiv academic, mediul de afaceri, cu preponderență productiv, aici, unde colosul american Ford este bine ancorat în viața citadină, cu mediul medical, unde avem primul spital muncipal ridicat după aproape 30 de ani de democrație!

Poate că nu trebuie uitat că Lia Olguța Vasilescu, împreună cu o echipă dornică să schimbe fața orașului, a fost cea care a crezut cu îndârjire în toate proiectele sale, iar ruinelor de lângă Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova le-a dat o imagine pe care nimeni nu o credea posibilă!

 

Mai are Craiova un stadion nou-nouț! Mulți dintre noi sunt sinceri și recunosc: cum naiba a putut o femeie să facă, frate, așa ceva!? Iată, că a putut! OZN-ul e la locul lui acum, cuprins în zilele de meci, de cele mai frumoase emoții și energii, pe care, cei mai în etate și le amintesc cumva egale cu anii de glorie, când mii și mii de suporteri din toată Oltenia luau cu asalt bulevardul Știrbei Vodă, iar forțele de ordine nu mai pridideau cu măsurile de descongestionare!

 

Să nu uităm de centrul istoric al orașului, care a renăscut precum pasărea Phoenix. Reabilitat pe fonduri europene, azi e cel mai frumos centru istoric al orașului.

 

Craiova e, dacă putem spune așa, un oraș al verii, al căldurii uneori sufocante, dar pentru care aceeași Lia Olguța Vasilescu a mai ales să-și pună în cap echipele de lucru pentru alte două mari proiecte: Gradina Botanică “Alexandru Buia” și Water Park-ul. Prima, este deja o capodoperă. Numai rău-voitorii au dreptul la orice altă opinie. Nu și vizitatorii zilnici ai Grădinii. Și ne oprim aici, pentru că orice cuvinte ar fi de prisos.

 

O vizita în inima Gradinii ar fi suficientă să ne confirme aserțiunea. Referitor la cel de-al doilea proiect, gândit de predecesorul primarul din perioada 2004 - 2012, și pentru a cărui apreciere în semn de fair-play, Lia Olguța Vasilescu l-a și invitat la inaugurare, se poate spune doar  că este unicat în Oltenia, dacă nu chiar pe o rază de multe sute de km pătrați!

 

Cartierele craiovene, aproape în totalitate, au fost schimbate în totalitate în privința condițiilor de trafic. O verificare banală confirmă deîndată.

Ar mai fi de spus câte ceva despre Parcul Național “Nicolae Romanescu”. Dar, să lăsăm câteva fotografii să vorbească de la sine.

 

P.S. Primarul Mihail Genoiu, împreună cu noua echipă administrativă a orașului îşi respectă promisiunea de a face o administraţie locală transparentă, comunicând, în fiecare zi de miercuri, cu populaţia Craiovei, prin intermediul ziariştilor.


„Avem experienţa a două investiţii mari: parcarea subterană şi Water Park. Acestea nu au scopul de a face profit, ci de a face servicii publice. Oricând se pot ajusta tarifele, dacă este nevoie. În baza acestor argumente fireşti, şi stadionul trebuie să se automenţină. Acesta are un caracter social, are o utilitate clară. Nu trebuie să facă un profit foarte ridicat. La această oră, în parcarea subterană sunt aproximativ 300 de maşini, din totalul de peste 600 locuri disponibile. Stadionul va fi deschis oricăror evenimente, nu doar meciurilor de fotbal, care vor fi din două în două săptămâni.

 

După ce vom prelua stadionul Central, vom crea imediat şi structura de coordonare a acestei infrastructuri. Întrucât, spre exemplu, trebuie să lucrăm cu specialişti, inclusiv în a proteja gazonul. Totul trebuie făcut cu mult discernământ, ca şi până acum, pentru că, iată, lucrurile sunt bine puse la punct”,  argumenta primarul Mihail Genoiu, încă din toamna trecută. Și lucrurile aveau să urmeze pe același calapod al implicării serioase. Cu țintele atinse. Acum se apropie de finalizare Cantonamentul, zeci de străzi nereabilitate de mult timp, asfaltarea străzii Potelu, reabilitarea clădirilor monument,  implementarea sistemului încastrat de pubele menajere, traficul public cu autobuze ecologice etc!

 

Craiova revine încetul cu încetul acolo unde îi este locul.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro