Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Minor prins de poliţişii locali cu un cuţit asupra sa în Parcul „Nicolae Romanescu”
0 Publicat la 26 martie 2018, ora 09:29, 3080 / 2628 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.8/10 din 790 voturi
   

În urma desfășurării activității de monitorizare a Parcului ”Nicolae Romanescu”, efectuată de către dispecerii Biroului Supraveghere Video, Ordine Publică și Circulație, din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, în seara zilei de duminică, 25 martie, în jurul orei 20.00, au fost surprinse pe monitoarele video imagini cu un grup de 3 persoane ce se plimbau pe aleile parcului, iar una dintre acestea avea asupra sa un cuțit.

Polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Serviciului ”Romanești”, aflați în patrulare pe raza de competență, au procedat la depistarea și ulterior la legitimarea  acestora, precum și la realizarea procedurii de control corporal sumar, constatându-se că persoana ce avea asupra sa cuțitul respectiv (cu lungimea de 15 cm) se numește Sorinel S. în vârstă de 17 ani, din Craiova.

Persoanele în cauză au fost condusă la sediul Poliției Locale, unde s-au întocmit actele premergătoare impuse de legea penală, fiind ulterior predate împreună cu procesul-verbal de constatare a infracțiunii către polițiștii de la Poliția Municipiului Craiova – Secția 2 Poliție, în vederea continuării cercetărilor.

Facem precizarea că fapta este prevăzută și sancționată de Noul Cod Penal, la capitolul ”Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice”, prevederile articolului 372, alin. 1, lit. a): ”Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase: (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun: a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire;”.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro