Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, la Summit-ul Social Tripartit care are loc la sediul Consiliului Uniunii Europene
0 Publicat la 16 octombrie 2018, ora 16:46, 3512 / 3285 afişări Comunicat
Nota medie 6.0/10 din 557 voturi
   
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia-Olguța Vasilescu, a participat, marți, la Summit-ul Social Tripartit, desfășurat la sediul Consiliului Uniunii Europene, întâlnire care a fost deschisă de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Întâlnirea a fost moderată de vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, de asemenea comisar european pentru Euro și Dialog Social, iar la lucrări a participat și Marianne Thyssen, comisar european pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Competențe și Mobilitate.

Printre partenerii sociali europeni prezenți la discuții s-au numărat și Dumitru Costin, președinte al Blocului Național Sindical și Mihai Bogza, director executiv al Confederației Patronale Concordia.

Tema centrală a summit-ului a fost Consolidarea competitivității, crearea de locuri de muncă sustenabile și echitate socială în Uniunea Europeană (Reinforcing competitiveness, sustainable job creation and social fairness in the European Union).

Discuțiile s-au concentrat pe trei sub-teme: Cadrul Financiar Multianual 2021 – 2027 (inclusiv InvestEU, FSE+ și consolidarea Uniunii Economice și Monetare); Implementarea Pilonului European al Drepturilor Sociale: realizări și evoluții viitoare; Revoluția digitală: potențial pentru piețele forței de muncă și economie.

“Proclamarea Pilonului european al drepturilor sociale în noiembrie anul trecut, subliniază încă o dată importanța dimensiunii sociale a Uniunii Europene. România a susținut încă de la început scopul Pilonului social pentru o abordare comună a protecției și dezvoltării drepturilor sociale. Pilonul Social constituie un instrument esențial pentru realizarea justiției sociale și a egalității în UE, ce trebuie să conducă la o convergență socială crescută atât între statele membre, cât și în interiorul acestora. Considerăm că principiile și drepturile prevăzute de Pilon, trebuie să devină o realitate pentru toți cetățenii. Aceasta este o sarcină comună ce necesită colaborarea între instituțiile UE, statele membre, partenerii sociali și societatea civilă. Pilonul Social a relansat o agendă socială ambițioasă a UE care, prin dialog social și propuneri legislative consistente, are potențialul de a consolida drepturile cetățenilor Uniunii Europene”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii și Justiției Sociale a avut, de asemenea, o întâlnire bilaterală cu Marianne Thyssen, căreia i-a prezentat prioritățile României la Președinția Consiliului Uniunii Europene. 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro