Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Mesajul Primarului Mihail Genoiu de Ziua Independenței
0 Publicat la 9 mai 2018, ora 20:51, 2620 / 2430 afişări Francesca Minovici
Nota medie 5.8/10 din 404 voturi
   
O delegație a Primăriei Municipiului Craiova, formată din primarul Craiovei, Mihail Genoiu și viceprimarul Adrian Cosman au participat la ceremonialul de Ziua Independenței.

"Ziua de 9 mai este o zi plina de însemnătate pentru noi, toți craiovenii. Este ziua în care sărbătorim independența de stat a României, semnarea capitulării Germaniei Naziste în cel de-al doilea Război Mondial, dar este și ziua în care marcăm pacea și unitatea din Europa. Celebrarea Zilei Independenței, moment reper al istoriei noastre, are o semnificație aparte pentru noi, craiovenii. Mărturie a devotamentului bravilor soldați stau zecile de medalii și paginile de glorie scrise cu sângele craiovenilor căzuți în lupta pentru independență. Craiova de atunci s-a implicat cu tot ce a avut mai bun: oameni, adăposturi, resurse, fiind, prin poziţia sa, un centru important, unde s-au luat toate măsurile necesare desfăşurării operaţiunilor militare.

Să nu uităm că, de momentul istoric 1877, ne leagă și solidaritatea și puterea mobilizatoare care i-au caracterizat pe cetățenii de vază ai Craiovei și veteranii Războiului de Independență, care, la început de secol 20, puneau umărul pentru a realiza legendarul Monument al Independenței în onoarea bravilor soldați conduși, în 1877, de Principele Carol I.

Un alt moment important este semnarea capitulării Germaniei Naziste în cel de-al doilea Război Mondial. Se întâmpla pe 9 mai 1945, act ce avea să pună capăt celui mai mare război mondial în care peste 60 de milioane de oameni au plătit cu viața. România a participat activ la această victorie, prin întoarcerea armelor împotriva naziștilor, iar prin această decizie a țării noastre, practic s-a scurtat cel de-al doilea război cu șase luni.

Ziua de 9 mai este cunoscută și ca Ziua Europei, fiind considerată o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Ziua Uniunii Europene nu înseamnă numai data de naştere a proiectului european, ci şi o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care facem parte cu toții. Poate fi definită, astfel, ca ziua cetăţenilor unei ‘Europe Unite’, care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate. Din ianuarie 2007, de când România a devenit membru al Uniunii Europene, ne bucurăm și noi, craiovenii, de beneficiile unui asemenea statut. 

În evoluţia multimilenară a poporului român, evenimentele de la 9 mai 1877 şi 9 mai 1945, precum şi Ziua Europei se înscriu ca momente glorioase ale luptei românilor pentru libertate, unitate şi independenţă. Sărbătorirea zilei de 9 mai este pentru poporul nostru un prilej de îndreptare a gândurilor pline de recunoştinţă către generaţiile de luptători şi eroi pentru dreptate socială, libertate şi independenţă, dar și o ocazie de a veni cu proiecte noi care să ne ridice standardele la înălțimea așteptărilor unei Europe unite a secolului 21", a transmis Mihail Genoiu. 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro