Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Maşini înmatriculate în alte state, ridicate de poliţiştii locali pentru neplata taxei de parcare
0 Publicat la 21 noiembrie 2017, ora 10:07, 2160 / 732 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.8/10 din 238 voturi
   

În urma sesizărilor primite de către dispecerii Poliției Locale a Municipiului Craiova, prin care cetățenii aduceau la cunoștiința instituției că în parcările publice amenajate în aproprierea blocurilor de locuință, sunt parcate autovehicule înmatriculate în alte state care nu achitat taxa de parcare pentru ocuparea domeniului public și nu au expusă la loc vizibil vinieta eliberată de Primăria Municipiului Craiova, taxă instituită prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 31/2017 prin care a fost aprobat Regulamentul privind aplicarea taxei pentru parcarea autovehiculelor pe domeniul public al municipiului Craiova (viniete), polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației au dat curs sesizărilor și au organizat mai multe acțiuni specifice pe această linie.

În decurs de 30 zile polițiștii locali au depistat și identificat un număr de 219 autovehicule înmatriculate în alte state ce se aflau parcate pe domeniul public fără a avea vinieta afișată la loc vizibil și fără a avea achitată prin sms taxa de parcare valabilă pentru o zi sau pentru 30 zile, motiv pentru care s-a dispus sancționarea contravențională a proprietarilor / utilizatorilor autovehiculelor cu amendă în cuantum total de 109.500 lei, precum și măsura tehnico – administrativă de ridicare a acestor autovehicule.

Totodată, cu această ocazie au fost depistate și un număr de 36 autovehicule fără numere de înmatriculare și care, de asemenea, nu aveau afișată vinieta la loc vizibil care să le permită să parcheze pe proprietatea municipiului Craiova, motiv pentru care s-au aplicat aceleași măsuri legale, respectiv ridicarea de pe domeniul public și sancționarea proprietarilor cu amendă contravențională în cuantum total de 18.000 lei.

Astfel, în 30 zile, polițiștii locali au dispus ridicarea unui număr de 255 autovehicule înmatriculate în alte state sau fără numere de înmatriculare și au aplicat amenzi în cuantum total de 127.500 lei, pentru parcarea pe domeniul public cu încălcarea prevederilor H.C.L. nr. 31/2017.

Pentru nerespectarea prevederilor H.C.L. nr. 31/2017 privind parcarea pe domeniul public/privat al municipiului Craiova cuantumul sancțiunilor este cuprins între 500 lei – 1000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei - 2.500 lei pentru persoanele juridice.

În municipiul Craiova, procedura de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate şi parcate neregulamentar pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova este executată de către SC RAT Craiova (autovehiculele fiind depozitate la sediul RAT, de pe strada Severinului), iar măsură principală de sancționare și măsura tehnico-administrativă de ridicare a autovehiculelor este dispusă de către Poliția Locală a Municipiului Craiova – Serviciul Circulație.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro