Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
MAESTRE, DRUM LIN ÎN LUMINĂ…
0 Publicat la 30 aprilie 2018, ora 23:13, 3816 / 2636 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 359 voturi
   

În ultima zi a lunii aprilie a lui 2018, familia, colegii de-o viață, craioveni, personalități culturale, oficialități, dar și regizorul Silviu Purcărete l-au condus pe ultimul drum pe MAESTRUL ILIE GHEORGHE, un titan al scenei românești.

În cei 50 de ani de impresionantă carieră, Ilie Gheorghe a interpretat sute de roluri și a câștigat zeci de premii. A fost premiat de UNITER, de Academia Română şi de alte instituţii naţionale de cultură. A fost cel mai bun actor al anului 1994, iar în 2004 a primit Premiul Naţional „Marin Sorescu” conferit de Academia Română, Meritul Cultural în grad de Cavaler. În anul 2011 a primit premiul pentru întreaga activitate. A fost aclamat pe scenele internaţionale din întreaga lume. Marin Sorescu l-a onorat cu prietenia sa şi l-a considerat cel mai bun Iona. American Biographical Institute l-a nominalizat pentru titlul „Omul anului” pe 1996.

În 2008, Primăria și Consiliul Local Craiova i-au conferit titlul de Cetățean de Onoare. Personalitate culturală uriașă, apreciat și de unul dintre cei mai mari regizori ai lumii – Robert Wilson, care spunea despre Ilie Gheorghe că tot “ceea ce face este genial”, Maestrul și-a păstrat, pe scena vieții, o copleșitoare și exemplară modestie.

Primăria Municipiului Craiova transmite sincere condoleanțe familiei marelui actor craiovean Ilie Gheorghe, Cetățean de Onoare al Craiovei.

Maestre, drum lin în lumină!

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro