Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Lia Olguța Vasilescu: PNL vrea să tripleze facturile la căldură ale românilor
0 Publicat la 12 februarie 2020, ora 20:18, 763 / 710 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 148 voturi
   

Lia Olguța Vasilescu trage un semnal de alarmă în ceea ce privește Programul de guvernare al liberalilor, aceleași persoane date jos prin moțiune de cenzură în urmă cu câteva zile.

Fostul primar al Craiovei atenționează că facturile la întreținere se vor tripla, având în vedere că ministrul economiei, Virgil Popescu, vrea să interzică subvenționarea gigacaloriei pentru consumatorii casnici de către primării.

 

„În Craiova, prețul total al gigacaloriei este de 414, 96 lei pentru centrale termice și 321,57 lei la punctele termice, din care 277 lei este plătit de populație (consumatorul casnic) și diferența reprezintă subvenția. La centrale termice, prețul este de 137, 96 lei, iar la puncte termice, 44, 57 lei”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Dintr-o comparație a prețurilor făcută de către fostul primar reiese că „pentru o lună de iarnă la o garsonieră (1 persoană) se plătesc aproximativ 60 lei, iar nesubvenționat de primărie ar ajunge la 194 lei. Pentru o lună de iarnă la un apartament cu 2 camere (2 persoane) se plătește energia termică subvenționată 110 lei, iar nesubvenționată de primărie 277 lei. Pentru o lună de iarnă la un apartament cu 3 camere (3 persoane) se plătește energia termică subvenționată 150 lei, iar nesubvenționată de primărie 332 lei. Ca să știți cine vă cere votul…”, a conchis Lia Olguța Vasilescu.

Reamintim că modificările ar urma să fie făcute de guvernul Orban II, care are aceeași componență cu guvernul Orban I, recent demis prin moțiune de cenzură, cu 261 de voturi. În ciuda unei propuneri de premier din partea majorității parlamentare existente a PSD, președintele României, Klaus Iohannis, a nominalizat același premier demis, Ludovic Orban, care a prezentat același guvern demis.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro