Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Inspectorii de muncă cer implementarea legii de a munci la temperaturi scăzute
0 Publicat la 11 ianuarie 2017, ora 18:04, 1076 / 162 afişări Ramona Oprea
Nota medie 6.1/10 din 73 voturi
   
Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj a dat startul acţiunii de a se verifica aplicarea legislaţiei privind munca în aer liber în condiţii de temperaturi joase.
Cu alte cuvinte, în timpul pauzei de lucru, fiecare persoană trebuie se bea o cantitate de 0,5L de ceai fierbinte şi trebuie să i se asigure un spaţiu cu un climat necesar pentru reglarea temperaturii corporale. Conducerea ce nu poate respecta astfel de reglementări, va fi nevoită să reducă programul de lucru al angajatului.
„Având în vedere că, în anii anteriori, nu au fost evenimente cauzate de muncă la temperaturi extrem de scăzute, urmare şi a eforturilor depuse de Inspectoratul Teritorial de Muncă Dolj pentru conştientizarea angajatorilor, precum şi a eforturilor mass-media de informare, corelată cu disciplina în muncă dovedită de salariaţi, considerăm că angajatorii şi-au însuşit prevederile O.U.G. 99/2000 şi sperăm că, în zilele următoare, securitatea şi sănătatea în muncă a lucrătorilor să nu fie puse în pericol”, a precizat Cătălin Mohora, inspector-şef al ITM Dolj.
Aceste prevederi vizează: prestările de servicii, paza, construcţiile, spălătoriile auto, manipularea de mărfuri, transporturi, întreţinerea drumurilor.
 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro