Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Eliza Peța-Ștefănescu, deputat PSD Dolj: Guvernul PNL sabotează activitatea parlamentară, în dezinteresul românilor
0 Publicat la 26 noiembrie 2019, ora 09:40, 1534 / 1450 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 397 voturi
   

Guvernul Orban vrea să blocheze activitatea Parlamentului României prin emiterea unui punct de vedere propriu pentru fiecare proiect legislativ aflat pe ordinea de zi. În condițiile în care Guvernul Dăncilă emisese deja astfel de puncte de vedere, deputatul PSD Dolj Eliza Peța-Ștefănescu este de părere că acest gest este unul exclusiv politic, care va avea, însă, repercusiuni asupra unor legi deosebit de importante aflate pe ordinea de zi, care ar schimba în bine viața românilor.

„Suntem într-o etapă critică pentru activitatea parlamentară din România, iar ceea ce se întâmplă în momentul de față se numește sabotaj. Guvernul Orban, dintr-o manie a controlului, vrea să blocheze orice proiect de lege aflat pe ordinea de zi, cu scuza absurdă că fiecare minister din guvern trebuie să emită noi puncte de vedere. O chestiune total inutilă, având în vedere că proiectele au primit deja puncte de vedere de la Guvernul Dăncilă, tocmai pentru a putea fi adoptate cât mai repede în interesul românilor”, a explicat Eliza Peța-Ștefănescu, deputat PSD de Dolj.

Modificările la Legea adopției, în pericol

Mai mult decât atât, consideră parlamentarul, metoda aplicată de guvernul Orban taie aripile românilor mai ales în ceea ce privește o lege deosebit de importantă: cea a adopției.

“Domnul prim-ministru Orban ar trebui să se pună în locul familiilor care doresc să adopte și care așteptau modificările la legea adopției, ce ar urma să înlesnească procedurile în avantajul familiilor, dar și în cel al copiilor adoptabili. Iată cum o dovadă de orgoliu politic mascată într-o simplă acțiune birocratică pune pe pauză un proiect de lege deosebit de important, alături de multe altele care așteaptă să fie adoptate pentru cetățenii acestei țări. Guvernul Orban nu guvernează pentru români, ci pentru sine”, a mai punctat deputatul PSD de Dolj, Eliza Peța-Ștefănescu.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro