Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Deputat Alexandra Presură: „Tind să cred că suntem martorii unei guvernări cu efect domino”
0 Publicat la 26 noiembrie 2019, ora 09:42, 1541 / 1473 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.9/10 din 373 voturi
   

“Există nenumărate moduri de a construi o casă așa cum există nenumărate strategii de a face politică sau programe de guvernare. Mă refer aici la acțiuni constructive pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea țării. Or, din păcate, la momentul actual tind să cred că suntem martorii unei guvernări cu efect domino. Fac astfel de declarații pentru că mă îngrijorează afirmațiile lansate în spațiul public de miniștrii abia așezați în scaun ai Guvernului PNL.

Partidul Social Democrat a venit, în urmă cu trei ani, în fața tuturor, cu un proiect, un program de guvernare care să asigure un trai mai bun pentru toți românii.

De la promisiuni am trecut la fapte și vorbim acum de realizări concrete precum: creșterea salariului minim de la 1250 lei în anul 2016, la 2080 de lei în anul 2019, de o majorare a punctului de pensie de la 830 lei la 1265 de lei, creșterea salariilor în domeniul construcțiilor la un minim de 3.000 de lei, majorarea salariilor în domeniul bugetar dar și în învățământ, de subvenții și programe pentru reintegrarea pe piața muncii a șomerilor (măsuri ce au dus la crearea de noi locuri de muncă dar și la reducerea ratei șomajului de la 6,3% la 3,8%), sprijin financiar pentru tinerii antreprenori prin Programul „Start-up Nation”, sprijin pentru integrarea tinerilor pe piața muncii prin programul de ucenicie etc.

În plus, Guvernul PSD a reușit, prin creșterile salariale din domeniul medical, să oprească migrația medicilor și asistenților, fenomen ce luase amploare în 2015. Vorbim acum de salarii ce depășesc 10.000 de lei pentru medicii primari, fapt ce a redus exodul profesioniștilor din acest domeniu, deoarece am considerat că și românii merită să fie tratați de specialiști în țara lor.

Amintesc și de sectorul agricol, acolo unde programele de investiții implementate de PSD au dezvoltat fermele românești și au reușit, printre altele, să transforme România în grânarul Europei. În cei trei ani de guvernare PSD fermierii și-au primit subvențiile la timp, România are acum o suprafață irigată de peste un milion de hectare, au fost alocate fonduri pentru sprijinirea crescătorilor de porci, dar și pentru creșterea suprafețelor cultivate în domeniul legumicultor cum ar fi programul „Tomate românești”.

Am prezentat doar câteva reușite, dar nu pentru a scoate în față cât de bravi suntem noi cei de la PSD, deoarece toate acestea s-au făcut cu oameni și pentru oameni. Îmi doresc și sper ca toate aceste proiecte implementate să nu devină istorie și să fie continuate de actualul Guvern.

Spun aceste lucruri pentru că, din păcate, asistăm la o reacție în lanț cu impact major asupra tuturor categoriilor sociale. Președintele Klaus Iohannis continuă să-și mențină obiceiul de a tace și a bloca actele normative inițiate de PSD. Crescătorii de animale, de exemplu, ar fi beneficiat acum de un nou ajutor financiar, dacă Iohannis, nu ar fi respins, săptămâna trecută, legea privind aprobarea programului de susținere a activității de reproducție în sectorul de creștere a bubalinelor.

De asemenea, proaspăt investit în funcția de prim-ministru, Ludovic Orban este focusat acum pe ideea de a distruge tot ce s-a realizat în ultimii trei ani, doar pentru că măsurile au fost create de PSD, fără a se gândi că aceste măsuri vin în sprijinul tuturor românilor.

La ce folosește campania denigratoare dusă acum de Guvernul PNL, care, în loc să prezinte planuri concrete, se  limitează la declarații despre „găuri” în buget ori contabilități duble, aspecte ce dovedesc doar că PNL dispune de o imaginație bogată. Trei ani ne-au acuzat că nu facem investiții și acum, membrii PNL declară ferm că “nu este treaba Guvernului să facă investiții, că autostrăzile nu se fac cu bani de la buget” sau că “educația și sănătatea nu sunt o prioritate”, când de fapt știm cu toții că sunt pilonii principali pentru orice comunitate.

Mă întristez în fata anunțurilor că vor fi tăiate procente din salariile bugetarilor, că se vor închide spitale, că vor scădea pensiile, etc. Știm cu toții că blocarea unei măsuri inițiate de către Guvernul PSD atrage după sine prăbușirea celorlalte, ca într-un joc de domino.

În fața situației actuale, am tendința, poate curajoasă, să cred într-o continuitate, să sper că Ludovic Orban va cere noilor miniștri să fie corecți și eficienți, să se axeze pe problemele reale ale românilor, să se focuseze pe a guverna și nu pe declarații politice cu miză electorală!”, a declarat deputatul PSD Dolj, Alexandra Presură.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro