Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Deputat Alexandra Presură: „Guvernul austerității a plecat. Așteptăm un guvern care să aducă stabilitate României”
0 Publicat la 6 februarie 2020, ora 09:59, 713 / 664 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 133 voturi
   

“Guvernul austerității a plecat.

Ludovic Orban va face de astăzi ceea ce știe cel mai bine – să fie șomer! Din păcate, timp de trei luni de zile am fost martorii celei mai dezastruoase guvernări a României din ultimii 30 de ani. Am asistat, fără voia noastră, la reduceri bugetare, la tăierile fondurilor pentru investiții, la vânzarea sănătății printr-o OUG aprobată-n crucea nopții prin care românii vor fi nevoiți să plătească din greu clinicilor private pentru accesul la tratamentele din programele naționale de sănătate. Împrumuturile la bănci cu dobânzi colosale nu fac decât să scadă nivelul de trai al românilor, și așa destul de greu. PSD a reușit să determine Guvernul Orban să renunțe la OUG dedicată bancherilor care au sprijinit acțiunile lor politice din perioada când erau în opoziție, prin care două bănci ar fi fost scutite de 1,2 miliarde lei (de trei ori impactul creșterii pensiei minime cu 10%!). Poate cel mai grav lucru la care am asistat a fost mutilarea actului legislativ prin adoptarea a 25 de ordonanțe de urgență într-o singură noapte!

Românii și-au văzut drepturile încălcate frecvent, cu bani luați din buzunarele lor pentru plata „datoriilor” către bănci. Membrii Guvernului Orban au primit votul cetățenilor și l-au târât prin noroi uitând de investițiile în spitale, autostrăzi, învățământ și alocațiile promise în perioada când se aflau în opoziție. Au tăiat fondurile pentru programele de dezvoltare locală și au dorit „privatizarea ” României până la ultima instituție.

Noi ne respectăm promisiunea de a lupta pentru toți cei care ne-au acordat încrederea să îi reprezentăm la nivelul administrației centrale, motiv pentru care nu am putut permite ca acest guvern să continue haosul instaurat în urmă cu trei luni.

A venit momentul să spunem stop acestor abuzuri și decapitării democrației realizate de PNL! Am făcut acest lucru astăzi prin votul moțiunii de cenzură depuse de PSD și am demonstrat că respectarea drepturilor românilor nu este o opțiune, ci o DATORIE.

Așteptăm acum un guvern care să aducă stabilitate României, care să vină cu soluții concrete la problemele reale ale societății noastre! NU vom vota un guvern în care se regăsesc miniștrii dezastrului”, a declarat deputatul PSD Alexandra Presură.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro