Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Depistat cu un cuţit ce avea o lungime de 30 cm, în Parcul Nicolae Romanescu
0 Publicat la 5 aprilie 2018, ora 09:07, 4186 / 3868 afişări + Revista Micapi
Nota medie 5.8/10 din 988 voturi
   

În urma desfășurării activității de monitorizare a Parcului ”Nicolae Romanescu”, efectuată de către dispecerii Biroului Supraveghere Video, Ordine Publică și Circulație, din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, în seara zilei 04 aprilie 2018, în jurul orei 21.00, au fost surprinse pe monitoarele video imagini cu două persoane ce se plimbau pe aleile parcului, având asupra lor un obiect suspect.

Polițiștii locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Serviciului ”Romanești”, aflați în patrulare pe zona de competență, au procedat la depistarea și ulterior la legitimarea  acestora, precum și la realizarea procedurii de control corporal sumar, constatându-se că una dintre persoane avea asupra sa un cuțit cu lungimea totală de 30 cm, din care lungimea lamei de 18 cm, iar cea a mânerului de 12 cm.

Persoanele în cauză, B. Boris în vârstă de 19 ani și A. Ionel în vârstă de 18 ani, ambii cu domiciliul în Craiova, au fost conduse la sediul Poliției Locale, unde s-au întocmit actele premergătoare impuse de legea penală, fiind ulterior predate împreună cu procesul-verbal de constatare a infracțiunii către polițiștii de la Poliția Municipiului Craiova – Secția 2 Poliție, în vederea continuării cercetărilor.

Facem precizarea că fapta este prevăzută și sancționată de Noul Cod Penal, la capitolul ”Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice”, prevederile articolului 372, alin. (1), lit. a): ”Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase: (1) Fapta de a purta fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun: a) cuţitul, pumnalul, boxul sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire”, iar potrivit alin. (2) al aceluiași articol ”Folosirea, fără drept, la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în locuri de distracţie ori agrement sau în mijloace de transport în comun a obiectelor sau substanţelor prevăzute în alin. (1) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.”

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro