Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate Vești bune
Începe licitația. Craiovenii vor circula cu tramvaie noi!
0 Publicat la 2 august 2018, ora 10:30, 8858 / 7810 afişări Mihaela Anton
Nota medie 6.0/10 din 577 voturi
   
Asta anunță primarul Craiovei, Mihail Genoi. Proiectul prevede achiziționarea a 17 tramvaie pe fonduri europene.

La Craiova continuă investițiile în transportul public. Modernizarea parcului auto al Regiei Autonome de Transport a fost demarată de fostul edil al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, prin achiziționarea de autobuze noi Solaris, schimbarea liniei de cale de rulare și modernizarea tramvaielor. Încă de la inaugurarea liniei de tramva proaspăt reabilitată, în luna mai 2016, Lia Olguța Vasilescu vorbea de accesarea de fonduri europene pentru tramvaie noi.

 

„Noi am reabilitat aceste tramvaie cu suma de 10.000 de euro, în condiţiile în care Timişoara a făcut acest lucru cu 400.000 de euro. Aceste tramvaie vor avea durata de viaţă de aproximativ un an de zile, până când se vor face licitaţiile pentru tramvaiele noi pe care dorim să le achiziţionăm pe fonduri europene”, declara în luna mai 2016, fostul edil al Craiovei,  Lia Olguța Vasilescu. 

 

Proiectul pus pe tapet de conducerea primăriei din perioada 2012 – 2016 nu a fost abandona și este continuat de actuala administrație, care vine cu vești bune pentru craioveni.

 

„Începe licitația pentru achiziția celor 17 tramvaie, proiectul fiind unul cu fonduri europene. Tot la nivelul achizițiilor mijloacelor de transport, este în verificare caietul de sarcini pentru cele 30 de autobuze hibrid. În spatele acestor lucruri au existat foarte multe licitații și achiziții. Au fost licitații pentru studiul de oportunitate, pentru studiul de trafic, licitații pentru toate studiile, până să înaintezi caietul de sarcini au fost licitații la fiecare etapă. Împreună cu autobuzele Solaris achiziționate anul trecut ar trebui să satisfacem în totalitate nevoia de mijloace de transport la nivelul municipiului Craiova”, a declarat Mihail Genoiu.

Administrația PSD din Craiova va achiziționa un număr de 17 tramvaie noi, care vor înlocui tramvaiele care circulă la acest moment.

 

Anii 2012 – 2018 au reprezentat pentru RAT Craiova o perioadă înfloritoare. Pentru prima dată după revoluție, în Craiova s-au cumpărat autobuze noi, s-au reabilitat vechile tramvaie și s-au achitat datorii uriașe către furnizari.

Se pare însă că lucrurile nu se vor opri aici, și proiectul de schimbare a parcului auto cu tramvaie și autobuze moderne va continua.

 

Foto: Forum PeUndeMerg.ro

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro