Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Conferința “Oltenia în Istoria Românilor”
0 Publicat la 21 martie 2018, ora 09:26, 2115 / 1788 afişări Mihaela Anton
Nota medie 5.8/10 din 534 voturi
   

 Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” organizează miercuri,  21.03.2018, cu ocazia “Zilei Olteniei”, începând cu ora 15.00, în sala “Acad. Dinu C. Giurescu”, conferința “Oltenia în Istoria Românilor”.

            Acțiunea vine să încununeze activitățile organizate de Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” în direcția marcării “Zilei Olteniei”. Conferința constă într-o serie de comunicări și discuții între vorbitori și public. Cei care participă cu prezentări sunt istoricii Alex Mihai Stoenescu și Toader Nicoară, rectorul Universității “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, respectiv filologul și antropologul Nicu Panea, prorectorul Universității din Craiova, și public.

            Prezentările  acoperă teme diverse, de la istoria Olteniei și până la particularitățile culturale și antropologice specifice regiunii noastre. Formatul evenimentului presupune complementaritatea a două etape: prezentările propriu-zise, fiecare lector având la dispoziție 30 de minute, respectiv sesiunea Q&A (Întrebări și Răspunsuri).

            Cu ocazia evenimentului, Editura RAO va organiza un stand de carte cu vânzare. Între lucrările expuse vor figura și cărțile “Istoria Olteniei”, respectiv “Mari Olteni”, ambele semnate de istoricul Alex Mihai Stoenescu.

            “Preocuparea celor trei vorbitori pentru studierea Olteniei, pentru istoria, tradițiile și obiceiurile locului, este de notorietate publică. Volumele bine documentate și studiile științifice elaborate de cei trei invitați ai bibliotecii reprezintă un mare câștig pentru cunoașterea și înțelegerea regiunii noastre. Îmi doresc ca aeastă conferință dedicată celebrării Zilei Olteniei să fie cu adevărat utilă și să se transforme într-o tradiție pe care să o reluăm în fiecare an, cu ambiții și rezultate mereu mai bune”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro