Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
CLOWNS are premiera la Teatrul Național Craiova
0 Publicat la 20 iunie 2019, ora 15:15, 4438 / 4349 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 525 voturi
   

Spectacolul "CLOWNS" pune întrebări esențiale pentru societatea noastră: Cum vrem să ne formăm lumea? Ce granițe construim între noi și cum putem să le depășim? În "CLOWNS" intâlnim persoane de naționalități diferite și cu rădăcini diferite, limbi și biografii diverse. Deși există numeroase aspecte care îi separă, ei împărtășesc un ideal comun: să creeze un spectacol care unește oamenii și aduce bucurie publicului.
Spectacolul functionează fără cuvinte și cuprinde elemente de dans modern, actorie și pantomimă.

Un grup de clovni se află într-un spațiu pustiu, abandonat. Impreună, ei incearcă să formeze o nouă comunitate, să-si reconstruiască casa lor, circul. Dar nu este așa simplu precum pare, deoarece clovnii se vor lovi de limitele lor și ale celorlalți. Prejudecățile, tradițiile și ierarhiile separă grupul în două: clovnii albi și sofisticați și clovnii roșii, amuzanți. Scopul lor este de a construi un grup puternic și de a trece peste limitele și prejudecațile societații. Doar dacă rămân împreună și colaborează, pot crea împreună un spectacol de circ plin de culoare.

"CLOWNS" este un proiect internațional produs în parteneriat de către Teatrul Naţional “Marin Sorescu” din Craiova și Theater&Philharmonie Thüringen din Altenburg, Germania ce s-a concretizat într-un spectacol despre identitatea națională, despre multiplele fațete ale țărilor și culturilor din Uniunea Europeană precum și interferențele dintre acestea, identificate pe parcursul istoriei.

Din distribuție fac parte: Theodora Bălan, Ionuţ-Daniel Bănică, Ines Buchmann, Thorsten Dara, Johannes Emmrich, Daria Ghițu, Petri Ștefănescu, Ioachim Zarculea. Dramaturgia este semnată de Svea Haugwitz, scenografia Michaela Kirsche, iar coregrafia aparține grupului Vlasova/ Pawlica.

Daria Ghițu, Theodora Bălan, Petri Ștefanescu și Ionuț Banică sunt absolvenți ai Departamentul de Arte al Universității din Craiova.
In luna februarie ei au plecat în Germania și timp de 2 luni au participat, alături de partenerii lor de scenă din Altenburg, la workshop-uri de actorie și pantomimă cu coregrafii Katerina Vlasova și Amadeus Pawlica.

Premiera spectacolului „Clowns” a avut loc în luna martie la Altenburg.

Durata: 120` cu pauză

Prețul biletelor este 25 lei la Agenția teatrală(15 lei redus pentru elevi/ studenți/ seniori) și 24 lei pe platforma online.

Rezervări T. 0251413677

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro