Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Vesti sumbre
Claudiu Manda: O să se ajungă la 1 milion de șomeri
0 Publicat la 2 iunie 2020, ora 12:14, 308 / 263 afişări Micapi
Nota medie 5.9/10 din 48 voturi
   
Eurodeputatul Cludiu Manda arată un scenariu sumbru pentru români. Conform acestuia, o analiză a ziarului finaciar, zf.ro, arată că posibilitatea de a fi un milion de șomeri este destul de mare.

“Din pacate, in perioada urmatoare este de asteptat ca numarul celor ramasi fara loc de munca sa ajunga la 1 milion.

Pentru ca guvernul PNL nu a venit cu nici o masura care sa sprijine anumite sectoare anagajorii vor face concedieri.

Relansarea economiei inseamna mai mult decat redeschiderea teraselor.

 

”Ghilotina de pe 2 iunie. Numărul real al angajaţilor rămaşi fără loc de muncă va merge spre 1 milion. „Am auzit despre concedieri masive în HoReCa, servicii juridice, turism, producţie automotive, textile, industria aeronautică, real estate, comerţul cu ridicata şi amănuntul, industria prelucrătoare“

Numărul contractelor în­ce­tate, adică numărul oa­menilor care au rămas fără loc de muncă de la decretarea stării de urgenţă, a ajuns la circa 411.000, con­form datelor de la Ministerul Muncii.

În timp ce numărul angajaţilor aflaţi în şomaj tehnic a scăzut cu peste 300.000 de la începutul lunii mai, ajungând la circa 600.000, numărul celor care au rămas fără loc de muncă a crescut cu peste 100.000 în aceeaşi perioadă.

Dacă în luna aprilie numărul con­tractelor încetate creştea cu circa 5.000 – 7.000 pe zi, în luna mai numărul acestora a început să crească cu circa 10.000 pe zi. Vârful a fost înregistrat între 30 aprilie şi 4 mai, perioadă în care au fost încetate 27.486 de contracte de muncă.

 

Violeta Alexandru, ministrul mun­cii, a anunţat că statul va mai de­conta şomajul tehnic angajaţilor până pe 1 iunie, măsura continuând apoi doar pentru industriile unde se vor men­ţine restricţiile.

Date de la Inspec­ţia Muncii arată că microîn­tre­prin­de­rile aveau peste 263.000 de oameni tri­mişi în şomaj tehnic la 1 aprilie, iar întreprin­de­rile mici aveau circa 267.000 de angajaţi în şomaj tehnic.” - sursa zf.ro”, se arat[ ]n posrtea eurodeputatului Claudiu Manda.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro