Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Claudiu Manda către PNL: Chiar așa? Nu aveți niciunul care să nu fie acuzat de corupție?
0 Publicat la 16 ianuarie 2020, ora 16:50, 3404 / 3180 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.0/10 din 189 voturi
   

Europarlamentarul PSD, Claudiu Manda sare la gâtul liberalilor.

 

“E plină țara de ”specialiști” liberali, unul mai breaz decât celălalt!

Măi, băieți dar chiar așa? Nu aveți niciunul care să nu fie acuzat de corupție, frauda sau cazul de față comerț ilicit cu petrol irakian?

”Personaj controversat, numit secretar de stat la Ministerul Economiei: Cătălin Bulf a fost implicat în comert ilicit cu petrol irakian

Cornel Catalin Bulf, supranumit în anii 2000 „Găzarul" a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban publicată luni în Monitorul Oficial. Încă de la învestirea noului Guvern a circulat informația că ar urma să fie numit secretar de stat, din partea PMP, chiar dacă este un personaj cu un trecut controversat. A fost implicat, cu mulți ani în urmă, într-un scandal uriaș: „Petrol contra hrană".

În anii 2000, în presa românească au apărut anchete ample desprea afacerile cu petrol făcute de acest controversat afacerist. Evenimentul Zilei scria în 2005 că o firmă la care era acționar, Bulf Drilling Oil&Services (BDOS), a luat petrol din Irak, efectuând plăți ilicite către regimul Sadam Hussein. În perioada afacerii, ONU impusese un embargo regimului condus de Saddam Hussein. Astfel, firma a ajuns pe lista neagră ONU. Cătălin Bulf spunea că a fost trimis la Bagdan de fostul ministru al economiei, Dan Ioan Popescu. Banii urmau să ajungă la Petrom, mai arăta Evenimentul Zilei, însă nu au ajuns, ci au fost direcționați către Statele Unite, unde o instanță ar fi constatat că la mijloc a fost o mită de jumătate de milion de dolari.

Mai exact, în 2001, Cătălin Bulf a semnat un contract la Bagdad pentru achiziția de țiței în cadrul unui program numit "Petrol contra hrană", în urma unei înțelegeri cu ministerul irakian al petrolului. "Se întoarce cu contractul in buzunar. Începe să fie plimbat de la un minister la altul și apoi pe la Petrom. Afacerea pică", scria Evenimentul Zilei. Cel care s-a opus a fost ministrul finanțelor de atunci Mihai Tănăsescu. Acesta a spus că era o "operațiune cu multe necunoscute", iar afacerea nu era direct cu Guvernul irakian, ci prin intermediari. Însă Bulf ar fi fost mandatat chiar de ministrul economiei de atunci, Dan Ioan Popescu. "Dan Ioan Popescu m-a trimis la Bagdad, împreună cu doi oameni de la Petrom", spunea Bulf. De altfel, între firma lui Bulf și Petrom ar fi existat o relație mai veche, prima fiind beneficiara unor contracte preferențiale.

Bulf avea și un asociat, Raad Halool, om de afaceri irakian. Ulterior, țițeiul (două milioane de barili în valoare de peste 41 milioane dolari) ajunge în SUA, prin intermediarul Midway Oil si apoi in pompele Texaco si BP. Midway ar fi admis că i-a mituit pe irakieni - 440.000 de dolari. Suma apărea în raportul Volcker („Petrol contra hrana") la suprataxe ilicite. Bulf a spus că țițeiul a ajuns la Midway prin intermediul lui Halool. Raad Halool a plecat în 2003 din România, fiind declarat indezirabil.

Bulf a fost și în atenția DIICOT pentru spălare de bani într-un dosar cu privire la devalizarea societăților Foraj Sonde București și Moreni și vânzarea, în Irak, a utilajelor folosite la extracția petrolului din pământul irakian”. - sursa hotnews.ro”, a declarat europarlamentarl PSD, Claudiu Manda.

 

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro