Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate
Claudiu Manda: Băieții, specialiștii, nu mai știu ce teme să mai inventeze ca să își ascundă incompetența crasă
0 Publicat la 21 ianuarie 2020, ora 21:21, 865 / 794 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.1/10 din 186 voturi
   

Europarlamentarul PSD, Claudiu Manda sare la gâtul guvernului PNL. Acesta arată noua aventură economică a lui Câțu care se împrumută la niște sume halucinante.

 

Băieții, specialiștii, nu mai știu ce teme să mai inventeze ca să își ascundă incompetența crasă.

 

Bravo, mai, băieți, reușiți să va depășiți propriile recorduri!

Bravo, mai, baieti, reusiti sa va depasiti propriile recorduri!

ÎMPRUMUT URIAȘ / Guvernul Orban a ÎNDATORAT România cu aproape 15 MILIARDE lei – în nici trei luni de când s-a instalat la Palatul Victoria

În perioada de când a preluat puterea în România, în lunile noiembrie, decembrie și ianuarie, Guvernul PNL Orban a îndatorat România cu aproape 15 miliarde lei, aproape 5 miliarde lei pe lună.

În comparație, guvernarea PSD a îndatorat România cu 2,4 miliarde în fiecare lună, anunță Cosmin Marinescu, consilier prezidențial pe probleme economice și sociale, într-un articol publicat de capital.ro, avertizându-ne că aceasta însemnă noi taxe și impozite.

Împrumuturi efectuate în luna noiembrie 2019:

Imediat după ce s-a instalat în fruntea Ministerului de Finanțe, Florin Cîțu s-a împrumutat cu 755,5 de milioane de lei de la bănci, prin două emisii de obligaţiuni de stat, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR).
La sfârșitul lunii noiembrie 2018 a împrumutat de la bănci 332,5 milioane euro (aprox. 1,5 miliarde lei), într-o emisiune de obligaţiuni în valoare de 200 milioane euro scadentă în 2023, la o dobândă de 0,31% pe an.
Apoi a împrumutat 858 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduală de 55 de luni, la un randament mediu de 4,09% pe an.

Împrumuturi efectuate în luna decembrie 2019:

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat, în luna decembrie 2019, împrumuturi de la băncile comerciale de 5,945 miliarde de lei, din care un miliard de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discount şi 4,3 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 645 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni. Suma este mai mare cu aproximativ 1,84 de miliarde de lei faţă de cea programată pentru luna noiembrie fiind destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Astfel, pe 5 decembrie a fost programată o licitaţie pentru certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 500 de milioane de lei, pe o perioadă de 198 de zile, data scadenţei fiind la 24 iunie 2020. O altă licitaţie, tot de 500 de milioane de lei, a avut loc pe 19 decembrie, cu data scadenţei la 21 decembrie 2020 (364 de zile), potrivit Agerpres.

De asemenea, Finanţele au programat şi opt emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4,3 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (645 milioane de lei în total).

Emisiunile au fost de de 200 de milioane lei (o emisiune), 500 de milioane lei (cinci emisiuni) şi 800 milioane lei (două emisiuni). Ordinul MFP privind prospectele de emisiune a certificatelor de trezorerie cu discount şi a obligaţiunilor de stat de tip benchmark aferente lunii decembrie a fost publicat în Monitorul Oficial.

Totalul împrumuturilor efectuate de Ministerul de Finanțe în lunile noiembrie și decembrie este de 13,378 miliarde lei” - sursa ecopolitic.ro”, se arată în postarea liderului PSD Dolj, Claudiu Manda.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro