Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Proiect iniția de Ministerul Muncii
Ajutor de șase milioane de lei pentru familiile afectate de inundații
0 Publicat la 6 iulie 2018, ora 08:11, 4733 / 4364 afişări Micapi
Nota medie 5.9/10 din 1075 voturi
   
Ministerul Muncii a inițiat un proiect de ajutorare a familiilor afectate de inundații.

Conform Ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, către persoanele care au avut de suferit din cauza viiturilor, se vor duce șase milioane de lei, astfel: 

- câte 10.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror gospodării au fost afectate în proporție de peste 50%;
- câte 5.000 lei pentru familiile și persoanele singure ale căror gospodării au fost afectate în proporție de până la 50%, inclusiv;
- 25.000 lei pentru familiile persoanelor care au decedat.

 

"Guvernul a aprobat astăzi, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în limita sumei de 6.000.000 lei, pentru sprijinirea familiilor și persoanelor singure care se află în situaţii de necesitate ca urmare a inundațiilor, alunecărilor de teren și fenomenelor meteorologice deosebite produse în perioada iunie – iulie 2018", a declarat Ministrul Munii, Lia Olguța Vasilescu. 

 

Ajutoarele de urgenţă se stabilesc prin anchetele sociale ale agențiilor pentru plăți și inspecție socială din județele afectate, pe măsură ce se va asigura accesul spre zonele în cauză și gospodăriile cetățenilor. Suma primită de fiecare persoană singură/familie afectată se va calcula în funcție de gradele de avariere sau distrugere stabilite de inspectoratul/comitetul județean pentru situații de urgență.

Ajutoarele de urgență se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale. Pentru acordarea acestora nu este necesară completarea unei cereri de către familia sau persoana afectată.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro