Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Activități educative desfășurate de Poliția Locală în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit " Nicolae Romanescu" Craiova
0 Publicat la 17 mai 2018, ora 13:14, 4084 / 2995 afişări + Revista Micapi
Nota medie 6.1/10 din 432 voturi
   
Publicitate

În baza parteneriatului încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Dolj – Grădinița cu Program Prelungit ”NICOLAE ROMANESCU” Craiova și POLIȚIA LOCALĂ A MUNICIPIULUI CRAIOVA, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației împreună cu cadrele didactice ale Grădiniței cu Program Prelungit ”Nicolae Romanescu” au desfășurat activități educative centrate pe educația rutieră a celor mai mici participanți la trafic, sub egida ”Patrula de circulație”, activități care au avut loc la sediul Poliției Locale, în cadrul programului ”Școala altfel”.

Cei aproximativ 80 de copiii prezenți la sediul instituției au aflat de la polițiștii locali cum trebuie să circule corect în calitate de pietoni, despre normele de comportament în societate și despre rolul poliţistului cu atribuții de circulație.

Într-o modalitate interactivă, au fost prezentate indicatoarele de circulație cele mai întâlnite, respectiv semaforul pentru autovehicule, semaforul pentru pietoni, loc de joacă pentru copii, marcajul cu ”trecerea de pietoni”, ”pistă pentru bicicliști”, ,,STOP”, etc, urmărindu-se clarificarea unor termeni din domeniul rutier mai puțini accesibili pentru cei mici.

Copiii s-au dovedit a fi buni participanți ai traficului rutier, cunoscând semnificația indicatoarelor ce le-au fost prezentate.

De asemenea, au vizitat sediul instituției, Centrul de Monitorizare a Parcului ”Nicolae Romanescu”, fiindu-le prezentate și autospecialele din dotarea Poliției Locale.

Scopul activității a constat în cunoașterea corectă a regurilor de circulație, cunoașterea consecințelor nerespectării regurilor de circulație, conștientizarea pericolelor pe care le prezintă strada ca loc de joacă.

Pentru o zi, preșcolarii Grupelor Mici din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit ”Nicolae Romanescu” au fost polițiști locali cu atribuții de circulație, echipați cu hamuri refelectorizante, caschete și bastoane reflectorizante pentru dirijarea circulației, primimd în acest sens și legitimatii de polițiști locali.

Astfel de activități se vor derula și în perioada următoare.

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro