Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu  
Actualitate
Acţiuni privind stimularea ocupării forţei de muncă organizate în mediul rural
0 Publicat la 8 mai 2018, ora 09:57, 3525 / 2385 afişări Micapi
Nota medie 6.1/10 din 386 voturi
   
Publicitate

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj organizează, începând cu luna aprilie 2018, o serie de acţiuni de tip caravana ocupării în vederea creşterii oportunităţilor de ocupare a persoanelor din mediul rural. Aceste acţiuni fac parte din programul-pilot pentru stimularea ocupării forţei de muncă al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, lansat la Craiova, în data de 20 aprilie 2018.

Acţiunile sunt organizate cu sprijinul autorităţilor publice locale şi presupun deplasarea în localităţile din mediul rural a unor echipe formate din reprezentanţi ai Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj în vederea întâlnirii cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Scopul acestor întâlniri îl reprezintă creşterea gradului de ocupare în mediul rural prin diseminarea informaţiilor referitoare la ofertele de locuri de muncă, precum şi a măsurilor active de stimulare a ocupării oferite de agenţie.

În perioada 25 aprilie -  4 mai au fost organizate astfel de acţiuni de informare în 35 comunităţi rurale din judeţul Dolj (Perişor, Întorsura, Giubega, Radovan,  Gângiova, Podari, Calopăr, Valea Stanciului, Drănic, Ţuglui, Coţofenii din Dos, Coţofenii din Faţă, Almăj, Scăeşti, Terpeziţa, Vârvoru de Jos, Caraula, Vârtop, Breasta, Pleşoi, Seaca de Pădure, Predeşti, Brabova, Malu Mare,  Teasc, Bratovoieşti, Rojişte, Daneţi, Dobreşti, Sadova, Mârşani, Sopot, Gogoşu, Botoşeşti-Paia, Verbiţa).

La aceste acţiuni au participat 2.218 persoane care au beneficiat servicii de informare şi consiliere.

Reprezentanţii Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj vor continua deplasările în comunităţile rurale până pe data de 15 mai.

 

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro