Politică Business Actualitate Evenimente Sport Administraţie Interviu Învăţământ  
Actualitate Capitala Mondială a Teatrului
A început Festivalul Internaţional “Shakespeare” la Craiova
0 Publicat la 14 aprilie 2016, ora 22:19, 5234 / 2486 afişări MICAPI
Nota medie 6.0/10 din 1112 voturi
   
Craiova este, preţ de o săptămână, capitala mondială a teatrului. Cu invitaţi de marcă şi trupe din întreaga lume participante, ediţia din 2016 a Festivalului Internaţional “Shakespeare” se anunţă a fi una grandioasă.

Cea de a X-a ediţie a Festivalului Internaţional este dedicată împlinirii a 400 de ani de la moartea celui mai mare dramaturg al lumii din toate timpurile, William Shakespeare. 

 

“Vă mulţumesc foarte mult, domnule Boroghină. Trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Acest festival nu ar fi existat fără dumneavoastră. În numele cetăţenilor Craiovei, vreau să vă mulţumesc pentru regalurile pe care ni le-aţi adus până acum. Vreau să vă adresez şi eu un bun venit tuturor celor care sunteţi din afara Craiovei. Este vorba de trupe mari de teatru, de regizori foarte mari din întreaga lume, de ambasadori, ambasadorul Japoniei este astăzi alături de noi şi vor veni şi alţi ambasadori în zilele următoare şi jurnalişi din întreaga lume şi nu în ultimul rând spectatori. Cu aceste ocazii demonstrăm lumii întregi că oraşul Craiova este o capitală culturală iar în aceste zile este o capitală mondială a teatrului şi din întreaga lume vor veni personalităţi cu care ţările lor se mândresc dar care timp de o săptămână vor fi la Craiova.

 

Nu trebuie să uităm faptul că vom avea şi Premiul Europa pentru Teatru, care este, aşa cum spune domnul Boroghină, Oscarul Teatrelor. În perioada următoare, cu toţii o să puteţi să vă bucuraţi de momente unice”, a declarat primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu. 

 

Ediţia din acest an se desfăşoară sub genericul „Shakespeare pentru eternitate” si se înscrie într-un ciclu început în anul 2012, când Festivalul a avut loc sub deviza „Lumea-ntreagă e o scenă şi toţi oamenii-s actorii” şi a continuat în anul 2014, sub deviza " Shakespeare al tuturor".

 
afiseaza mai multe
Adaugă un comentariu
Doresc să primesc un email când cineva comentează
Cei care doresc să fie informaţi în momentul în care un vizitator publică un comentariu nou, pot bifa căsuţa de sub câmpul e-mail.
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Contact:
Adresă: str. M. Kogalniceanu, nr. 3
Craiova, Dolj
Telefon: 0351 431 881
E-mail: anunturi[at]micapi.ro